Sağlık Bakanlığı da tedavi yolluklarını ödemiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Mayıs 2009 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci sağlık personelinin 2008 yılına ait geçici görev yollukları, tedavi giderleri ve seyyar görev tazminatlarını hala alamadıklarına dikkat çekti.

Kahveci yaptığı açıklamada ? Sağlık Bakanlığı ödenek yok bahanesiyle çalışanların alacaklarını ödememektedir. Çalışanlarının cebinden çıkan bu paraların bir yıl geçmesine rağmen ödenmemesi nedeniyle çalışanlar ekonomik sıkıntıya girmişlerdir. Ekonomik krizinin yaşandığı ülkemizde sağlıkçının devlette kalan parası her geçen gün erimektedir. Bunun sıkıntısını da sağlık çalışanları ve aileleri çekmektedir? dedi.

Bir İlçe Hastanesinde Çalışanların Alacağı 53 Bin TL

Çalışanlarını geçici görev yollukları alacağının yüksek rakamlara ulaştığını ifade eden Kahveci ? Bir ilçe hastanesinde çalışanların 53 bin TL geçici görev yolluğu alacağı var. Hastane bu paraların ödenmesi için ödenek talep ediyor ama ödenek yok cevabı yüzünden çalışanın parası ödenemiyor. Özellikle taşrada görev yapan çalışanlar bu konuda oldukça mağdur durumdalar Sağlık Bakanlığı'nın bir an önce bu konuda gerekli girişimleri yapması gerekir? şeklinde konuştu.

Mahkeme Kararına Rağmen Ödenmiyor

Mahkeme kararlarına rağmen bazı hastanelere ödenek verilmemesi nedeniyle çalışanının alacaklarının ödenmediğini kaydeden Kahveci bunun yapılan ihmalin en açık göstergesi olduğunu ifade etti. Kahveci tedavi giderlerinin bazen yüksek meblağlara ulaştığını da ifade ederek ? Tedavi giderlerinin geç ödenmesi çalışanı zor durumda bırakmaktadır. Bazen tedavi masraflarının yüksek olması, sağlık çalışanını içinden çıkılmaz bir duruma sokmakta adeta ya tüm maaşını ver ya da sağlığından ol gibi iki seçenekle bırakılmaktadır.? dedi.

Bakanlığın gerekli ödenekleri bir an önce sağlaması gerektiğini ifade eden Kahveci sözlerine şöyle devam etti: Yetkililere görev ve sorumluluklarını hatırlatarak sesleniyorum: Sizler devletin, milletin ve çalışanın hakkını korumak için o makamlarda oturuyorsunuz. Personelinizin haklarını gözetin, insanları daha fazla mağdur etmeyin. Tedavi giderlerini, görev yolluklarını ve seyyar görev tazminatlarını bir an önce ödeyin. Çalışanın hakkını çalışana verin.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber