YÖK Başkanı: Üniversitesine sahip çıkan kent büyür

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2009 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇORUM'a gelen Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, kentlerin kalkınabilmesi için üniversitelerine sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Dün akşam Ankara'dan karayoluyla Çorum'a gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Hitit Üniversitesi'ni ziyaret etti. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan tarafından karşılanan Prof. Dr. Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni kurulan üniversitelerin kısa sürede gelişmesinin önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

?Kentlerin kalkınabilmesi için üniversitelerine sahip çıkması gerekir. Ayrıca hangi şehir üniversitesine sahip çıkarsa o üniversite de diğerlerine göre daha çabuk büyür ve gelişir. Bu yüzden valilerimizin, belediye başkanlarımızın ve diğer kesimlerin yapacakları katkılar bizim için gerçekten çok önemlidir.?

Yeni kurulan üniversitelerin çeşitli sorunlarının bulunduğunu ve kurum olarak bu sorunların tespiti ile çözümü konusunda çalışma yaptıklarını belirten Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ?Olumlu bir ziyaret oldu. Rektörümüzün çeşitli talepleri oldu, onları da yerine getirmeye çalışacağız? dedi.

Hitit Üniversitesi'nde kurulacak Tıp Fakültesi'ne gelecek yıldan itibaren öğrenci alınacağını söyleyen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yufu Ziya Özcan, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan ile basına kapalı bir görüşme yaptıktan sonra, karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber