Bakan Şimşek: En fazla payı Milli Eğitim'e ayırdık

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Mayıs 2009 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'nin Amasya 3'üncü olağan kongresine katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hükümetin son birkaç yıldır hiç bir dönemde olmadığı kadar eğitime yatırım yaptığını söyledi.

Şimşek, ?Bütçeden en fazla payı Milli Eğitime ayırdık. Neden, çünkü gençlerimiz Türkiye'nin geleceğidir. İnsanımızı iyi eğitirsek, o zaman dünya ile rekabet edebiliriz? dedi. Bakan Şimşek, AKP'nin Temel Hak ve Özgürlüklerin geliştirilmesi için de büyük mücadele verdiğini söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP'nın 3'üncü olağan kongresine katılmak üzere sabah saatlerinde Amasya'ya geldi. Amasya Hamit Kaplan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve sadece Mustafa Soylu'nun aday olduğu kongrede konuşma yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin sadece doğal kaynaklarıyla değil genç ve eğitimli nüfusuyla ön plana çıkan ülke konumunda bulunduğunu söyledi. Türkiye'nin önümüzdeki dönemlerde dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olacağını belirten Bakan Şimşek şöyle konuştu:

?Bakın son 5- 6 yıldır ortaya koyduğumuz vizyonla, dirayetli idareyle Türkiye'yi nereden nereye getirdik. Türkiye son yıllarda çok büyük bir değişimden geçti. Bunu her yerde görebilirsiniz. Bizim önceliklerimiz var. Bu yolculuğu başarıyla sürdürebilmek için biz insanımıza yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bizim için gençlerimiz çok önemli. Bu nedenle hükümetimiz son bir kaç yıldır hiç bir dönemde olmadığı kadar eğitimde, yatırımda çok önemli mesafeler katetti.?

?YAPILACAK ÇOK ŞEY VAR'

AKP'nin altyapı konusunda Türkiye'de çok büyük hamleler yaptığını da anlatan Bakan Şimşek, ?Çünkü alt yapı sadece insanlarımızın ulaşımı için değil, aldığımız mallarımızın, ürettiğimiz ürünlerin rekabetçi bir fiyatla taşınması için de çok önemli? diye konuştu. AKP'in 2002 yılında iktidara geldiğinde devlet bütçesinin yüzde 86'sının faize gittiğini kaydeden Bakan Şimşek, ?Bugün biz bunu yüzde 30'a düşürdük. Aradaki fark vatandaşımıza hizmet olarak gitmiş. Daha fazla eğitime yatırım yapmışız. Daha fazla altyapıya yatırım yapmışız. Daha yapılacak çok şey var? dedi.

?HERŞEYİ HALLETTİK DİYEMİYORUZ'

Üniversitelere verilen kaynakların hiç bir dönemde görülmediğini, Türkiye'nin sağlıkta bir devrim yaptığını savunan Bakan Şimşek şöyle konuştu:

?Bakın geçen yıl sosyal güvenlik reformu yapılmıştır. Bu reformla 18 yaşından itibaren bütün vatandaşlarımız genel sağlık sigortası kapsamındadır. Bunların hepsi imkan meselesidir ve bunların hepsi iyi idare ile olur. Bugün ABD de dahil bir çok gelişmiş ülkede sağlık sigortası olmayan 30- 40 milyon kişi vardır. Onun için bu son yıllardaki kazanımları hiç bir zaman küçümsememek lazım. Bu kazanımlar, bu ülke için çok önemlidir. Biz her şeyi hallettik diyemiyoruz. Ülkenin bir çok sorunu devam ediyor. Onları da çözeceğiz. İnşallah şu anda karşı karşıya olduğumuz sorunları da çözeceğiz. Bu dönemde bölgesel kalkınmışlık farklılıklarını gidermek için daha rasyonel, daha akılcı bir teşvik sistemini uygulamaya koyacağız.?

TÜRKİYE TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ HAKEDİYOR

Son birkaç yıl içinde Türkiye'nin büyük bir değişim geçirdiğini Bakan Şimşek şunları söyledi:

?Türkiye Batı ile arayı kapatıyor. Bakın rakamlara. 2000 yılında Türkiye'nin kişi başına milli geliri AB ülkelerinin ortalamasının yaklaşık yüzde 30'i idi. Geçen yıl bu rakam yüzde 44'lere çıktı. Yani biz Avrupa ile arayı 14 puan kapattık. Gelişme kalkınma sadece ekonomik anlamda değil. Biz kalkınmaya çok boyutlu olarak bakıyoruz. Türkiye'nin daha demokratik bir toplum olması için bütün çabalarımız devam edecektir.?

MYKY üyesi Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, AKP Amasya Milletvekilleri Akif Gülle, Dr. Avni Özdemir ve partililerden oluşan yaklaşık 500 kişinin katıldığı kongrede daha sonra seçime geçildi, Tek liste ile yapılan seçim sonunda Mustafa Soylu AKP Amasya İl Başkanlığı'na seçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber