İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İller Arası Yer Değiştirmede Bakanlıktan açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Mayıs 2009 14:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

13 Mayıs 2009 tarihli yapılan açıklamada;

İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNE,

2009 yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu'nun İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Başvurusunda Bulunacaklar başlıklı bölümünün 5'inci sayfasında yer alan 4.1.2'inci maddesinin 4'üncü bendi ?4.1.2. 11.06.2000 tarihinden sonra göreve başlayan öğretmenlerden 31 Temmuz tarihi itibarıyla;
?Zorunlu hizmet bölgesi kapsamındaki il/ilçelerde görevli olan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden, son 2 yılı bulunduğu yerde olmak üzere farklı zorunlu hizmet bölgelerinde toplam
dört (4) yıl çalışmış olanlar,
İller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.? ile 6'ncı sayfasında yer alan 4.1.5'inci maddesine ?4.1.5. Eksik kalan zorunlu hizmetini tamamlamak üzere zorunlu hizmet bölgesine atananlar, bulundukları ilde en az iki yıl çalışmak zorundadır. Bu durumdaki öğretmenler iki yıllık süre dâhil olmak üzere zorunlu hizmet bölgelerinde toplam 4 yıllık çalışma süresini doldurmuş olmaları hâlinde isteğe bağlı yer değiştirme döneminde başvuruda bulunabileceklerdir.? göre başvuru yapacak öğretmenlerin Elektronik Başvuru Formu, en son görev yaptığı ilde 3 yıl çalışma şartı aranmasından dolayı açılmamaktadır.

Bu durumda olup başvuru yapacak Öğretmenlerin zorunlu çalışma süreleri İle bulunduğu ildeki 31 Temmuz tarihine göre 2 yıllık çalışma süresi dikkatlice incelendikten sonra, İLSİS Özlük Modülü'ndeki Kimlik Bilgileri bölümünün Zorunlu Hizmeti satırındaki İfade "Yapıyor" olarak düzeltilecektir.

Ayrıca, 26. tercih zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlere pasif gelmekte olup ilgili öğretmenlerin bu ifadeyi tercih etmeleri mümkün değildir.

Bu durumdaki öğretmenlerin atamaları 6.1.3'üncü maddede ?6.1.3. Zorunlu çalışma yükümlülüğü nedeniyle yer değiştirme isteğinde bulunanlar, hizmet puanı üstünlüğüne göre tercihlerine yerleştirilecektir. Bunlardan tercihlerine yerleşemeyenler ile başvuru formu doldurmayanlar zorunlu hizmet bölgesindeki eğitim kurumlarına bilgisayar kurası ile Bakanlıkça yerleştirilecektir. Ancak, adaylığı kaldırıldıktan sonra zorunlu hizmet bölgesine gitmek isteyenler ile zorunlu hizmet bölgeleri arasında yatay geçiş yoluyla yer değiştirmek isteyenlerden tercihlerine atanamayanlar bulundukları yerde görevlerine devam edeceklerdir.? ifade edildiği şekilde yapılacaktır.

Bilgileriniz ve gereğini rica ederim.

Hikmet ORMAN
Personel Genel Müdür Yardımcısı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber