Çaykur'un geçici işçileri kadro hakkı kazandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2009 14:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

- Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünde (ÇAYKUR) 180 gün çalıştıkları ve 5620 sayılı yasaya göre hak ettikleri halde kadro verilmediği iddiasıyla dava açan geçici işçiler, kadro almaya hak kazandı.

Tek Gıda-İş Sendikası Rize Şube Başkanı Ziya Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2007 yılında çıkarılan 5620 sayılı "Kamuda Geçici İşçi Pozisyonunda Çalışanların Kadrolu İşçi Statüsüne Geçirilmesi" kanunu ile ÇAYKUR'da yılda 180 gün çalışan yaklaşık 3 bin işçinin, kadrolu işçi olarak göreve başladığını belirtti.

Kadro verilmeyen 67 işçinin Tek Gıda-İş Sendikası avukatına, kendileri hakkındaki "daimi kadroya alınmama" kararının iptali için vekalet verdiğini ifade eden Aksoy, şunları söyledi:

"Bu arkadaşlarımız her yıl 6 ay düzenli çalışmalarına rağmen, ÇAYKUR çeşitli gerekçelerle çalıştıkları günleri eksik hesap ederek çalışan kardeşlerimize hak ettikleri kadroyu vermemişti. Ortaya çıkan haksızlığı gidermek için bu durumu yargıya taşıdık. Bu kişiler adına Rize İdare Mahkemesine iptal davası açtık. Rize İdari Mahkemesi işçilerden 62'sinin 'daimi kadroya alınmama' kararının iptaline hükmetti. Adına dava açtığımız 67 üyemizin 62'si hak ettiği kadroyu alarak göreve başladı. Diğer 5 işçimizin ise mahkeme süreci devam ediyor."

ÇAYKUR işçileri lehine sonuçlanan kararın temyize açık olduğunu kaydeden Aksoy, "Kararın ÇAYKUR tarafından temyiz edilmesi halinde titiz bir şekilde takibimizi sürdüreceğiz. Çalışanların hak ettikleri sürekli kadrolarını almaları için her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber