MHP'li Başkan için ?gazete mühürletti' iddiası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Mayıs 2009 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

H.Hakan KABAHASANOĞLU/KEŞAP (Giresun), (DHA)

GİRESUN'un Keşap İlçesi'nde yayımlanan yerel bir gazetenin hazırlandığı ofis, ?müştemilat izni' olduğu gerekçesiyle belediye ekiplerince mühürlendi. Gazetenin Haber Koordinatörü Rasim Yazıcıoğlu ise Belediye Başkanı MHP'li Nihat Yılmaz'ın kendilerini susturmaya çalıştığını öne sürdü. Başkan Yılmaz ise ?Ruhsatları yok, başka yere taşınmalarını istedik ve süre verdik? dedi.

Keşap'da 1949 yılından bu yana yayımlanan haftalık Keşap Gazetesi'nin Haber Koordinatörü Rasim Yazıcıoğlu, 29 Mart yerel seçimlerinden sonra belediyenin hedefi haline geldiklerini ileri sürdü. Seçim öncesinde başkan adayı Nihat Yılmaz'ın vaatlerini gazetede yayınladıklarını ve başkan seçilmesi halinde de bu vaatlerin takipçisi olacaklarını yazdıklarını belirten Yazıcıoğlu, şunları söyledi:

?Başkan Yılmaz, seçimden önce 30 maddelik bir bildiri yayınladı. Buna gazetede yer verdik. Bunlardan en önemlisi de 26'ncı maddede yer alan, su tarifesinde yüzde 50 indirim yapılacağı yolundaki vaatti. Bu madde seçim broşüründe de yer aldı. Seçimden sonra yayımlanan ilk sayımızda da başkanı tebrik ettik ancak vaatlerinin takipçisi olacağımızı yazdık. İki hafta sonraki sayımızda da halkın suyun ne zaman ucuzlayacağına dair düşüncelerinin yer aldığı bir habere yer verdik. Gazetenin yayınladığı 22 Nisan günü öğleden sonra 3 zabıta memuru gazeteye geldi ve büronun müştemilat izni olduğu, ancak basın yayın faaliyeti amacıyla kullanıldığı yolunda tutanak düzenledi. 24 Nisan'da, 2007 yılında basın- yayıncılık için aldığımız ruhsatla savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Yine aynı gün posta ile Belediye Başkanlığı'ndan, işyerimizin garaj, depo, kömürlük olduğu, başka amaçla kullanılamayacağı ve 15 gün içinde faaliyetimizi durdurmamız gerektiğine dair bir yazı geldi. Aynı gün işyerimize gelen belediye personeli ve zabıta memurları, iki yıl önce Belediye Başkanlığı'nın hediye ettiği faks cihazını istedi. 18 Mayıs günü akşam saatlerinde gelen 3 zabıta memuru, Belediye Encümen kararına istinaden işyerimizi kapatacaklarını söyledi. Memurlar, faks cihazını da alarak kapıyı mühürleyip gitti. Bir şey yapamadık. Bütün malzememiz içeride kaldı.?

Belediye Başkanı Yılmaz'ın, belediyeyi eleştiren haber yapanları sindirmeyi amaçladığını iddia eden Keşap Gazetesi Haber Koordinatörü Rasim Yazıcıoğlu, işyerlerinin tapulu olduğunu ve belediye tarafından verilen basın-yayıncılık ruhsatı bulunduğunu söyledi. İlkeli ve tarafsız yayın hayatlarına devam edeceklerini söyleyen Yazıcıoğlu, Başkan Nihat Yılmaz'ın yapılan haberleri hazmedemediği için böyle hareket ettiğini, basını baskı altına almaya çalıştığını savunarak, ?Mücadelemizi donuna kadar sürdüreceğiz? dedi.

BAŞKAN YILMAZ: SÖYLENENLER YALAN

Keşap Belediye Başkanı Nihat Yılmaz ise, gazete bürosu mühürlemek gibi bir durumun söz konusu olmadığını, kullanılan yerin müştemilat izninin olduğunu söyledi.

Başkan Yılmaz, işyerinin ruhsatının da sahte olduğunu iddia ederek, ?Binada problem var. Ruhsatı odunluk. Basın- yayıncılık ruhsatı olduğu ise gerçek değil, varsa bile sahte ruhsattır. Buranın odunluk olduğunu biliyoruz ve amacı dışında kullanılıyor. Biz de bu nedenle oradan taşınmalarını istedik, süre verdik. Çünkü ruhsat başka, yapılan iş başka. Başka bir iş yapılması suçtur. Söylenenlerin hepsi yalan? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber