Unakıtan:İktidar olmasaydık maaşlar ödenemezdi

Haber Giriş : 28 Aralık 2004 07:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, CHP'li vekillerin vergi politikalarına yönelik eleştirilerini kendisine has üslupla cevapladı.

Vergide yaptıkları son indirimi anlatan Unakıtan, ?Bu iktidar olmasaydık hiçbirisi olmazdı. Bakın söylüyorum, bu iktidar gelmemiş olsaydı hükümet, maaşları bile ödeyemezdi. Yiyen mi bilir, doğrayan mı? Doğrayan biziz, yemeği hazırlayan biziz, çileyi çeken biziz, işi bilen de biziz.'' dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda bakanlığının bütçesi üzerinde konuşan Bakan Unakıtan, Kurumlar ve Gelir Vergisi'nin düşürülmesinin yatırım ortamının iyileştirilmesi için gerekli olduğunu, vatandaşın yaşam kalitesinin yükseltilmesinde ise bazı mal ve hizmetlerdeki KDV'nin düşürülmesinin şart olduğunu vurguladı. Kendilerinin bu üç konuyu birlikte gerçekleştirdiklerini belirten Unakıtan, ?'CHP'li arkadaşlarımız öyle bir hava yansıttılar ki sanki vergileri indirmemişiz, artırmışız. Vah vah... Arkadaşlar indirdik mi indirmedik mi?'' diye sordu. CHP'lilerin laf atması üzerine ?Oturduğunuz yerden olmaz, hesap yapıp konuşun. Öyle ezbere konuşmak yok arkadaş.'' diye çıkışan Maliye Bakanı, vatandaşın en büyük ihtiyaç kalemleri olan gıda, sağlık ve eğitimdeki oranları düşürdüklerinin altını çizdi. Unakıtan, şöyle devam etti: ?Sanki bunlar olmamış gibi konuşuluyor. Ama çok şükür vatandaş biliyor. Bunlara alışacaksınız, alışacaksınız. Artık incikçi boncukçu arkasından değil, gerçekten vergisini kaçıranın arkasından dolaşıyoruz. Devrim demiyorum, arkadaşlar alınıyor. Ne derseniz deyin, biz bunları yaptık arkadaş, yaptık. Öyle şey yok. Bana, ?Nasıl daha fazla vergi toplarsın?' diye soruyorlar. 2005 yılı bütçesinde gerçekten böyle... Ne dedi Sayın Başbakan'ımız, sürümden kazanıyoruz arkadaş. 2004 yılında ne tahmin ettiysek topladık, 2005'te de ne tahmin ettiysek onu toplayacağız. Bu milleti ne kadar rahatlatırsak gelirimiz de o kadar artıyor çok şükür. Bir bereket var hayret bir şey... Hesaplar bende, para bende... Artıyor bu paralar, (hayret bir şey) diyorum. Paraya ihtiyacınız varsa başka yere giderseniz darılırım ha. Bana gelin.''

Maliye Bakanı Unakıtan, akaryakıttaki durumu anlatırken, anamulefet sıralarından ?Tarladaki traktörün benzini ne oldu, onlara söz verdiniz?'' sesi yükseldi. Unakıtan, şu karşılığı verdi: ?Siz hiç merak etmeyin düzelecek. Siz kendinizi yormayın. Traktörü de biz düşünüyoruz. Bizden önce borcunu ödeyemeyen çiftçi traktörü satarken, şimdi yenisini alıyor. Önünü göremeyen traktör mü alır, bisiklet bile alamaz. Traktör üretimine ve satışına bakın Allah aşkına.?

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber