Duble yol çalışmaları hızlı tren tünellerini vurdu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Mayıs 2009 19:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mekece bölünmüş karayolu çalışmaları sırasında patlatılan dinamitlerin, Yüksek Hızlı Tren hattı üzerinde bulunan tünellere zarar verdiği belirtildi. Tünellerden bazılarında çatlaklar oluştuğu bildirildi.

Bilecik- Bozüyük arasındaki Yüksek Hızlı Tren hattında yapılan 26 nolu tünelin dışında ve içerisinde çatlaklıklar oluştuğu ortaya çıktı. İç çatlıkların alçıyla kapatıldığı tünelde çalışmaların geçici olarak durduğu kaydedildi.

TCDD yetkilileri, Yüksek Hızlı Tren hattının 158 kilometrelik bölümünde toplam 40 tünelin bulunacağını bildirdi. Yüksek Hızlı Tren hattının, yapımı devam etmekte olan Bozüyük- Mekece bölünmüş karayolunun yanından geçtiğini belirten TCDD yetkilileri yaptıkları yazılı açıklamada, karayolu çalışmasında patlatılan dinamitlerin heyelana neden olup demiryolu tünellerine zarar verdiğini söyleyerek şunları kaydetti:

?Bölünmüş karayolu ile Yüksek Hızlı Tren hattı çoğu yerde birbirine paralel seyretmekte, yaklaşmakta ve bazı noktalarda kesişmektedir. Tünel delme çalışmalarına yeni başlanılmış olan ve 5 metresi yapılan Bozüyük- Bilecik arasındaki 26 nolu tünelde, yakınından geçen Bozüyük- Mekece bölünmüş karayolu inşaatından etkilenerek çalışılan tünel ağzındaki zeminde çatlaklar oluşmaya başlamış ve tünel inşaatına da incelemeler yapmak için geçici olarak ara verilmiştir. Bu noktada zeminin son durumunun ve etkilenen kesiminin belirlenmesi için sondaj ve diğer çalışmalarımız başlatılmış, sondaj sonucundan elde edilecek verilere göre çalışmalara yön verilecektir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber