Gökten çamur yağdı

Haber Giriş : 21 Mayıs 2009 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOKAT'ta sarı renkte bulutların kapladığı gökyüzünden, çöl tozları yağmurla birlikte yağdı. Yaklaşık bir saat süren yağış sonrası, sokaklar çamurla kaplandı.

Suriye, İran, Irak üzerinden gelen çöl tozlarının yağmurla birleşmesi sonucu kent çamurla kaplanırken, halk zor anlar yaşadı. Meteoroloji Müdürlüğü yaptığı açıklamada, ?Rüzgarla birlikte toz taşınması, düşük görüş mesafesi, çamur yağmuru ve hava kirliliği gibi gibi olumsuzluklara neden olmaktadır. Halkımızı tedbirli davranmaya çağırıyoruz? denildi.


Toz bulutuyla gelen yağmurdan kaçan öğrenciler protokolün çadırına sığındı

Dünya Süt Günü kutlamalarına Sivas'ta toz bulutu ile gelen yağmur damgasını vurdu. Törene katılan öğrenciler aniden bastıran yağmurdan korunmak için daire müdürlerinin kucağına sığındı. Tören alanında konser için bulunan yerel sanatçı ve müzisyenler ise olumsuz hava koşulundan en fazla etkilenen oldu.

Sivas Tarım İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Dünya Süt Günü Kutlama Programı, Kongre Müzesi önünde renkli görüntülerle başladı. Müdürlük tarafından programda her şey düşünülmüştü. Sütün önemini anlatmak için tören alanına bir çift buzağı getirilmiş, tören alanında dağıtılmak üzere süt ve süt ürünleri için standlar açılmıştı.

Renkli görüntülerle başlayan törende, Vali Yardımcısı Kemal Şahin ile Tarım İl Müdürü Mehmet Kaya açılış konuşmasını yaptıktan sonra sıra eğlenmeye geldi. Çocuklar bir yandan tören alanındaki buzağıyı beslerken diğer yandan, büyük bir iştahla dağıtılan süt ürünlerini tükettiler. Çocukların bu büyük eğlencesine tam şarkılı türkülü destek geleceği sırada gökyüzünden aniden çamur yağmaya başlayınca çocuklar nereye kaçacaklarını şaşırdılar. Tören alanında mini bir konser vermeye hazırlanan müzisyen ise çareyi şemsiyelerin altına sığınmakta buldu. Bir süre şemsiyenin altında konsere devam eden sanatçı, rüzgarın da şiddetini artırmasıyla konseri güçlükle sürdürdü. Yağmurdan kaçan çocuklar ise tören alanındaki standlara sığmayınca protokol koltuğunda oturan daire müdürlerinin kucaklarına oturdular. Yağmura ve rüzgara rağmen bir süre devam eden tören daha sonra Sivas'ın Yollarına türküsü ile sona erdi.


TOZ BULUTU GÜNEYDOĞU'YU SARDI:UÇAK SEFERLERİ İPTAL

- Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan toz bulutu nedeniyle bazı uçak seferleri iptal edildi.

Dün akşam güneyden esen rüzgarla Suriye üzerinden gelen toz bulutu bölgede etkisini sürdürürken, görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle hava ulaşımı olumsuz etkileniyor.

THY'nin Şanlıurfa-İstanbul seferinden sonra bugün yapılması planlanan Mardin-İstanbul, Mardin-Ankara ve Pegasus'un Diyarbakır-Ankara seferleri de görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle iptal edildi.

Öte yandan, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, normalde 10 bin metre olan görüş mesafesinin toz bulutu nedeniyle bin 300 metreye kadar düştüğünü bildirdi.

BAKANINDA BULUNDUĞU UÇAK

Bu arada, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da içinde bulunduğu Anadolu Jet'e ait yolcu uçağı, Elazığ'daki yoğun toz bulutu nedeniyle havaalanına iniş yapamadı.

Ankara'dan 12.40'ta hareket eden Anadolu Jet'e ait 950 sefer sayılı yolcu uçağı, yoğun toz bulutu nedeniyle Elazığ Havaalanı'nı iki kez pas geçti. Uçak, Malatya Erhaç Havaalanı'na yönlendirildi.

AA - CİHAN - Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber