Cerrah 3 rüşvetçi polise kızdı, bütün büroyu sürdü

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 22 Mayıs 2009 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah'ın sanatçılara kızıp açıklamasına katılmadığı 'e-korsan' isimli operasyonda Üsküdar Araştırma Büro Amirliği'nden üç polisin de tutuklandığı ortaya çıktı. Cerrah, buna da kızdı ve polislerin görevli olduğu büroyu dağıttı; 15 polis memuru başka ilçelere tayin edildi

Güvenlik ve Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 ay önce İstanbul'da korsan müzik ve film CD'si satan kişilere yönelik çalışma başlattı. İstanbul ile birlikte 17 ilde 29 kişinin gözaltına alındığı 'e - korsan' adlı operasyonda 8 milyon 500 bin korsan CD ele geçti.

POLİSLER DİNLEMEYE TAKILDI

Soruşturmada Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Büroda görevli üç polis memuru da telefon dinlemelerine takıldı. Çete lideri Mehmet B.'nin Üsküdar'daki korsan CD satılan dükkanına giden bu üç polisin, 7 bin lira rüşvet istediği tespit edildi. Elebaşı Mehmet B. ile 29 kişinin gözaltına alındığı korsan CD operasyonunda şüphelilerden biri, sorgu sırasında rüşvet isteyen polisleri fotoğraflarından teşhis etti. Bunun üzerine polisler de gözaltına alınarak, mahkemece tutuklandı.

TÜM PERSONELİN YERİ DEĞİŞTİ

Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Büro'da görevli ve aynı ekipte yer alan üç polis memurunun suç örgütü içerisinde yer almasına kızan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, büroda görevli 15 polis memurunu başka ilçelere tayin ettirdi. Cerrah'ın suça bulaşmayan polislere 'Arkadaşlarınızdan mutlaka haberiniz olmuştur ya da olmalıydı' diye kızdığı öğrenildi.

Devrim TOSUNOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber