Eğitim İş: Yurt dışına gidecek öğretmenlere Mayıs ayında seminer vermek uygun değil

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mayıs 2009 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

M.E.B Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, 2009-2010 öğretim yılında yurt dışında (Avrupa ülkeleri) görevlendirilecek 50 ilden 224 öğretmene, 11 Mayıs-22 Mayıs 2009 tarihleri arasında Yalova'da uyum semineri verecek.

Eğitim İş Başkanı Yüksel Adıbelli yaptığı açıklamada "Öğretim yılının sonuna gelindiği, yıl sonu değerlendirme çalışmalarının yoğunluk kazandığı bugünlerde, bu hizmet içi eğitim faaliyetinin planlanması, okullarda hem eğitim-öğretimi aksatmış, hem de disiplin ve düzen açısından sıkıntılar yaratmıştır. Öğrenci velileri de uygulamadan son derece rahatsız olmuşlardır. Uyum semineri Haziran ayının son iki haftasında zaten Çalışma Takvimi gereği yapılacak seminer çalışmaları çerçevesinde ele alınmış olsaydı, eğitim-öğretim aksamayacak, birtakım sorunlar da yaşanmayacaktı." dedi.

Bu tür çalışmaların, Çalışma Takvimi, ders programları dikkate alınarak, eğitim yöneticisi olan uygulayıcıların, sendikaların görüş ve önerileri doğrultusunda, iyi hazırlanmış bir plan, program ve uygulama ile yürütülmelisi gerektiğine dikkat çene Adıbelli "Kaş yaparken göz çıkaran bu tür uygulamalardan Milli Eğitim Bakanlığı bir an önce vazgeçmelidir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber