BBP yeni genel başkanı Yalçın Topçu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2009 19:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle 4. olağanüstü kongresine giden BBP'de genel başkanlığa, 3. turda Yalçın Topçu seçildi.

Atatürk Spor Salonu'ndaki kongrede, 3. tur oylamaya tek aday olarak giren Yalçın Topçu, 507 oy alarak partinin yeni genel başkanı oldu. 3. turda, 2. turda adaylıktan çekildiğini açıklayan Tuna Koç'a 1 oy çıktı.

Toplam 516 oyun kullanıldığı 3. turda, oylardan 8'i geçersiz sayılırken 508 oy ise geçerli olarak değerlendirildi.

BBP Genel Kurulu'nda 3. tura geçildi, Topçu tek aday

- Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Kurulun'da 3. tura geçildi, Yaşar Topçu tek aday.

Büyük Birlik Partisi Genel Kurulu'nda genel başkanlık seçimi 3. tura kaldı. Başkan adaylarından Tuna Koç'un çekilmesiyle Yaşar Topçu tek aday olarak kaldı.

BBP'de hüzünlü kongre: Yazıcıoğlu için koltuk ayrıldı

Geçirdiği Helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun yerine bugün yeni genel başkan seçiliyor. BBP'in 4. Olağan Kongresi buruk bir havada geçerken, parti yöneticileri kongrede coşkuya izin vermiyor.

Kongrede Muhsin Yazıcıoğlu için sık sık dualar okunuyor. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun, helikopter kazasında hayatını kaybetmesi sonucu, 4. kez olağanüstü kongreye giden BBP kurultay çalışmalarına Atatürk Spor salonu'nda başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren, BBP'liler ve delegeler salonu doldururken, salona Yazıcıoğlu'nun bazı sözlerinin yazılı olduğu afişler asıldı. Kürsünün yer aldığı platforma konulan dev ekrandan salonun görüntüsü yansıtılırken, Yazıcıoğlu için ise, üzerinde Türk Bayrağı, resmi ve çiçeklerin olduğu bir de koltuk ayrıldı. Salona içine ve dışına dev ekranlarla, Muhsin Yazıcıoğlu'nun görüntüleri yansıtıldığı sırada partililer sık sık tekbir sesleriyle slogan attılar, dualar okudular. Öte yandan, kongrenin yapıldığı salonda bulunan bazı partililerin çocukları Yazıcıoğlu için şiirler okurken, partililerin duygulu anlar yaşamasına neden oldu.

-İKİ ADAY YARIŞIYOR-

BBP'in 4. Büyük Olağan Kongresi çalışmalarına başlarken, Çorum eski Milletvekili Hasan Çağlayan başkanlığında divan oluşturuldu. BBP'de genel başkanlık için Genel Sekreter Yalçın Topçu ve Tuna Koç yarışacak. Daha önce adaylığını açıklayan Adem Işık'ın ise adaylıktan çekildiği öğrenildi. Kurultayda parti yönetim organları da belirlenecek. Kurultayda adayların konuşması bekleniyor. Kongre adayların konuşmasıyla devam ediyor. (ANKA)

YAZICIOĞLU'NUN EŞİ: MUHSİN BAŞKANSIZ BİR KURULTAYDA GÖNÜLLER BURUK, YÜREKLER YASTA

Büyük Birlik Partisi'nin olağanüstü kurultayına rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu ile kızı Firuze Yazıcıoğlu da katıldı. Eşi Gülefer Yazıcıoğlu'nun gönderdiği yazılı mesaj kongrede okundu.

Muhsin başkansız bir kurultayda gönüllerin buruk, yüreklerin yasta olduğu vurgulanan mesajda şu ifadeler yer alıyor: "Emaneti layıkıyla taşıyacaksınız. Aranızda olmayı isterdim ama sağlık durumum oradaki duygusal ortamı taşımayacağı için orada olamıyorum. Kurultayda yarışacak adaylara başarılar diliyorum. Seçilecek yeni başkan kutsal emaneti, çok zor bir misyonu üstlenecektir."

BBP olağanüstü kongresi başladı

Büyük Birlik Partisi (BBP), Kahramanmaraş'ta helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun ardından 4. olağanüstü kongresinde yeni genel başkanını seçecek.

Yalçın Topçu, Adem Işık, Alperen Ocakları Genel Başkanı Tuna Koç'un genel başkanlık için yarışacağı kongre Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Daha sonra çocuklar, Yazıcıoğlu'nun Mamak Cezaevi'nde yattığı dönemde yazdığı 'Üşüyorum' adlı şiiri okudu.

Bin 93 delegenin oy kullanacağı kurultayda, başkanlık divan heyeti, 50 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, 9 kişilik Merkez Disiplin Kurulu üyeleri seçilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber