35 yaşından sonra tüp bebek yönteminde başarı oranı düşüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2009 18:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Fuat Ali, yeni evlenen 35 yaş üstü çiftlerde 6 ay, 35 yaş altı çiftlerde ise bir yıl çocuk olmadığında mutlaka hekime başvurulması gerektiğini söyledi.

Türkiye genelinde 5 ayrı şubesiyle hizmet veren Euro Fertil Tüp Bebek Merkezi, kısırlığın nedenleri ve tedavi yöntemleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Çok sayıda Konyalı çiftin katıldığı toplantıda yapılan sunumun ardından uzmanlar, katılımcıların tüp bebek yöntemi hakkındaki sorularını tek tek cevapladı.

Euro Fertil Tüp Bebek Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Fuat Ali, kısırlığın yüzde 30 erkekten, yüzde 30 kadından, yüzde 30 her ikisinden ve yüzde 10 da sebebi belirlenemeyen etkenlerden kaynaklandığını belirtti.

Dr. Ali, "Çocuk olmaması kadın veya erkek kısırlığından kaynaklanıyor olabilir. Çocuğu olmayan kadınların 35 yaşını geçmeden mutlaka kısırlık tedavisi için başvurması gerekiyor. Yaş ilerledikçe başarı oranı düşüyor. Tüp bebek merkezleri yüzde 60 başarıyla çalışıyor 40 yaş üstü çiftlerde başarı oranı yüzde 15'e düşüyor." dedi.

Dr. Ali, kadınlarda adet görememe, adet düzensizliği, yumurta oluşmaması gibi etkenlerin kısırlığın belirtileri arasında bulunduğunu bildirdi.

Kadınlarda yine yumurta çatlamaması, tüplerin tıkanıklığı gibi üreme sorunları görülebileceğini dile getiren Dr. Fuat Ali, erkeklerde bazı üreme bozuklukları görülebildiğini aktardı.

Erkek kısırlıklarının tedavi şansının daha yüksek olduğunu anlatan Dr. Ali, testislerden alınan sperm hücreleri sayesinde erkekten kaynaklanan çocuk olmaması durumunun yüzde 50 ortadan kaldırılabildiğini söyledi.

Bir kere deneyip başarısız olanların hemen vazgeçmemeleri uyarısında bulunan Ali, başarının bir kaç denemenin ardından gelebileceğini vurguladı.

Tıpta gün geçtikçe yaşanan gelişmelerin kısırlık tedavisini kolaylaştırdığını belirten Ali, her hastaya tüp bebek uygulamadıklarını, bazılarına aşılama yaptıklarını sözlerine ekledi.

Eurofertil Tüp Bebek Merkezi Medikal Direktörü Dr. Hakan Özörnek ise İstanbul, Gaziantep ve Diyarbakır'dan sonra dördüncü şubelerini Konya'da açtıklarını ifade etti.

Özörnek, Eurofertil olarak modern teknolojiyle donatılmış binada çocuk özlemi çeken çiftlere hizmet sunduklarını dile getirdi. Dünyadaki saygın merkezlerin kalite standardını Türkiye'ye ve Konya'ya taşıdıklarını ifade eden Hakan Özörnek, on yıl önce İstanbul'da kurdukları tüp bebek merkeziyle bu alanda merkezleşmenin ilk adımını attıklarını kaydetti.

Japonya ve ABD'deki kısırlık tedavisiyle ilgi gelişmeleri sürekli takip ettiklerini aktaran Dr. Özörnek, Konya Eurofertil'in üç doktor, iki embriyolog ile her türlü kısırlık tedavisini yapabilecek kapasitede olduğunu vurguladı.

Önümüzdeki günlerde Samsun'da da bir şube açmayı planladıklarını anlatan Özörnek, merkezlerinde danışma ve ilk muayenenin ücretsiz olduğu söyledi.

Dr. Fuat Ali ve Dr. Hakan Özörnek, programın ardından davetlilerle tek tek ilgilenerek, hastaların dosyalarını inceledi ve özel bilgiler aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber