RTÜK: İddialar siyasi ahlaka yakışmıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2009 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Ali Kılıç'ın RTÜK'e savunma sekreteri atanması süreciyle ilgili iddialarının, "tamamıyla gerçek dışı olduğunu ve siyasi ahlaka yakışmadığını" bildirdi.

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, Kılıç'ın iddialarına yer verilen haberlere işaret edilerek, haberlerde sözü edilen Emekli Albay Ahmet Arın'ın RTÜK Savunma Sekreterliğinden zorla istifa ettirildiği iddiası için "tümüyle gerçek dışıdır" denildi.

Arın'ın, 11 Şubat 2008'de RTÜK'e verdiği dilekçeyle savunma sekreterliğinden ayrılarak "uzman denetçi" olarak atanma talebinde bulunduğu, 21 Şubat 2008 tarihli RTÜK toplantısında "talebin uygun bulunduğuna ve Arın'ın uzman denetçiliğe atanmasına" oy birliğiyle karar verildiği anlatılan açıklamada, boş kalan savunma sekreterliği kadrosu için başvuruların değerlendirilmesinin bu sürecin ardından başladığı ifadesiyle şöyle devam edildi:

"Başvuranlar arasından bu makama uygunluğu tespit edilen ve yıllarca terörle mücadele konusunda tecrübe kazanmış Emekli Kıdemli Albay Mehmet Boyraz'ın atanması için Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinin 'Uygun Görüşü' alınmıştır. Resmi atama prosedürü işletilmiştir ancak bu süreç devam ederken Mehmet Boyraz'ın başka bir işe girmesi neticesinde kendi isteği üzerine atamadan vazgeçilmiştir.

Sonuç itibarıyla, Ali Kılıç'ın Deniz Feneri dosyasıyla ilişkilendirmeye çalıştığı atama sürecine ilişkin bu iddialar görüleceği üzere tamamıyla gerçek dışı olup siyasi ahlaka da yakışmamaktadır.

Üst Kurulumuza yapılan atamalarda akrabalık ilişkilerinin dikkate alındığı ve sanki bu sayede Deniz Feneri davasına etki edilmeye çalışıldığı iması çirkin ve ahlaksızca bir yakıştırmadır. Bu iddialarla asıl baskı altına alınmaya çalışılan bağımsız yargımız ve çok değerli bir hukukçu olan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Hüseyin Boyrazoğlu'dur. Bu iddialar hukuka yapılmış çirkin bir saldırı ve ucuz bir siyaset örneğidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber