İlköğretim son sınıflar rapor telaşına düştü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2009 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) sistem değişti her yıl lise son sınıflarda yaşanan rapor telaşı ilköğretim öğrencilerini de sardı.

İyi bir liseye gitmek isteyen öğrenciler, SBS'den güzel bir puan alabilmek için okul yerine dershaneye gidiyor. Devamsızlık hakkı dolan öğrenciler ise hastane ve sağlık kuruluşlarından rapor alıyor.

İlköğretim öğrencilerinin sınav sisteminin değişmesiyle birlikte ilköğretim 6, 7 ve 8 sınıf öğrencileri rapor alma derdine düştü.

SBS'den iyi bir puan alarak hayallerindeki liseye gitmek isteyen son sınıf öğrencileri sınava sayılı günler kala okul sıralarını boşaltmaya başladı. Bundan sonra ilköğretim 6'ıncı sınıftan itibaren öğrenciler her yıl SBS'ye girecek. Bu nedenle öğrenciler için SBS'de iyi bir liseye gidebilmek için önem kazandı.

İlköğretim 6'ncı sınıflar 6 Haziran, 7'nci sınıflar 7 Haziran, 8'inci sınıflar ise 13 Haziran tarihinde sınava girecek. Sınav öncesi ilköğretim son sınıf öğrencileri hem konu açıklarını kapatmak hem de daha çok soru çözmek için okul yerine dershanelere gidiyor. Bu nedenle okulların birçoğunda sınıflar boşalmaya başladı.

Her yıl ÖSS'ye girecek öğrencilerin sınavlara az bir süre kala rapor alarak okula gitmemeleri üzerine Milli Eğitim Bakanlığı, harekete geçmişti. Bakanlık, illere gönderdiği bir genelgeyle velilerin yazılı müracaatı halinde sınava girecek son sınıf öğrencilerinin izinli sayılmalarına olanak tanımıştı. Uygulama, sınava girecek lise son sınıfları ve velileri rahatlatmıştı.

SBS'de yapılan değişiklik bu kez de ilköğretim okullarını boşaltıyor. Öğrencilerin büyük çoğunluğu dershanelere gidiyor.

İlköğretim öğrencileri ve veliler bakanlığın, lise son sınıflara tanıdığı 'velinin yazılı müracaatı ile izinli sayılma' uygulamasını ilköğretim son sınıf öğrencileri için de hayata geçirmesini istiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber