SGK ile birleşecek olan TOBB Emekli Sandığı son kez kongreye gidiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2009 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MAHİR İNANÇ

ERZURUM- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'nin Temmuz ayında yapılacak olan Türkiye Odalar Borsalar ve Birlik Personeli Sigorta ve Emekli Sandığı Vakfı Genel Müdürlüğü genel kurul toplantısı Erzurum'da yapılacak.

Bölgedeki oda ve borsaların delegelerini belirleyecek olan seçimlere, Erzurum Ticaret Borsası ev sahipliği yapacak. Erzurum Ticaret Borsası (ETB) hizmet binasında 4 Haziran 2009 günü yapılacak olan Emekli Sandığı delege seçimlerine, Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan 20 ticaret ve sanayi odası ile 6 ticaret borsasının yetkilileri katılacak. TOBB Emekli Sandığı'nın her dört yılda bir gerçekleştirdiği ve yeni çıkan yasa gereği önümüzdeki yıllarda tek çatı altında toplanan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile birleşecek TOBB Emekli Sandığı Vakfı son kez seçime gidiyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsaları arasında 2008 yılında istihdam ettiği personel sayısı bakımından en fazla prim ödeyen Erzurum Ticaret Borsası, ödediği 146 bin 207 TL 53 Kuruş ile bölgede en fazla prim ödeyen teşekkül oldu.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan ETB Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Borsalar Konseyi Üyesi Hakkı Hınıslıoğlu, dört yılda bir yapılan genel kurul seçimine en fazla prim ödeyen teşekkül olarak ev sahipliği yapmanın gurur verici olduğunu söyledi.

ETB Başkanı Hınıslıoğlu, bazı çevreler tarafından çalışmaların hazmedilemediğini, her fırsatta olumsuz yönde eleştirilen oda ve borsaların yaptıkları projelerle ülke ekonomisine katma değer sağladığını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber