Kırıkkale Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne kavuştu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2009 17:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kemal Başol

KIRIKKALE- Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Kırıkkale Üniversitesi'nde yapımı tamamlanan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi hizmet binası ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) binalarının açılışını yaptı.

Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ile gelişinde ilk olarak Rektör Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak'ı makamında ziyaret etti. Çakmak ile bir süre görüşen Özcan, daha sonra kampüs içinde inşaatı tamamlanan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin açılış törenine katıldı.

Fakülte binasının açılışından sonra binada incelemelerde bulunan Özcan, fakülte içindeki Cumhuriyet Salonu'nda brifing aldı.

Kırıkkale Üniversitesi'ndeki gelişmelerin sevindirici olduğunu belirten Özcan, "Ne zaman bu çalışmalar bitecek de bu üniversite kampüsü gerçekten kampüs haline gelecek diye merak ediyordum. Başta rektörümüz olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum. Gerçekten büyük başarı." dedi.

Ar-ge çalışmalarının önemli olduğunu vurgulayan Özcan, "Esas sevindirici olan da bu. Bir taraftan üniversite inşaatı yapacaksınız, diğer taraftan da yayınlar hazırlayacaksınız, projeler yapacaksınız, bunları alıp yürüteceksiniz. Bu gibi çalışmalar büyük işler. Bu açıdan da herkesi kutluyorum. İnşallah da böyle devam eder. Herkesin el birliği ile çalıştığı ortamda neler yapıldığını gördük. Ümit ederim bu birlik ve beraberlik devam eder. Kısa zamanda hepimizin beğeneceği bir üniversiteye kavuşmuş oluruz.'' şeklinde konuştu.

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prf. Dr. Ahmet Murat Çakmak da üniversite ve fakülte hakkında kısa bir sunum yaptı.

Çakmak, açılışı gerçekleştirilen fakültenin Türkiye'deki en büyük İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerden birisi olduğunu kaydetti.

Açılışa Kırıkkale Vali Yardımcısı Ali Çağlar, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Ömer Demir, YÖK üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak, Emniyet Müdürü Salim Akça, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmaz, üniversite öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber