Öğrenciler için anti-stres tişörtü geliştirildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2009 17:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Resul Cengiz

DENİZLİ- Denizli'de kumaş üretim ve boya tesisleri bulunan Tan Tekstil ile işbirliği yapan Alfa Dershaneleri, öğrenciler için özel kumaştan anti-stres tişörtü imal ettirdi ve üzerine ''Seni yerim SBS'' yazdırdı.

Tişörtün tanıtımı için Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde (DGC) düzenlenen basın toplantısına Alfa İlköğretim Dershanesi Kurucu Müdürü Muhammet Özdemir, Tan Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Tan ve Alfa İlköğretim Dershanesi Eğitim Danışmanı Hüseyin Öztürk katıldı.

Öztürk, günümüzde hayatın hızlı yaşandığını ve bu hıza yetişebilmek için insanların ister istemez strese girdiğini ifade ederek, "Hayatın bir sınav heyecanıyla geçtiği günümüzde dershaneler, özellikle öğrencilerin yaklaşan sınav stresini hafifletmek için farklı arayışlara ve uygulamalara gidiyor. Bu fikirden yola çıkan Alfa Dershaneleri, daha önce yurt dışına Aloe Vera'lı ürünler ihraç eden tekstil Tan Tekstil firmasına anti-stres tişörtü imal ettirdi." dedi.

Öğrencilerin birçoğunun SBS ve ÖSS'de teknik olarak yapılması gereken her şeyi yaptığını ifade eden Öztürk, ''Ama en önemli kısmı olan sınav kaygısı ve sınava psikolojik olarak hazırlık sürecinde herkes farklı çalışmalar yapıyor. Biz biliyoruz ki stres, kaygı, zekânın frenidir. Kaygının olduğu yerde öğrenci, bildiklerini çok rahat şekilde optik üzerine aksettiremeyecektir. Buna dikkatsizlik ve sınavdaki fizyolojik sıkıntılar eşlik edecektir. Çünkü stres her şeyin sebebidir. Bunu ortadan kaldırmak adına zaten zihinsel olarak çalışmalarımız mevcut, öğrencilerimizle yaptığımız çalışmalar mevcut. Buna paralel olarak acaba öğrencimizin sınava girdiğinde kendini daha rahat hissedebilmesi için neler yapabiliriz düşüncesiyle bu proje doğdu." diye konuştu.

Türkiye'de ilk defa anti stres sınav tişörtü imal edildiğini ileri süren Öztürk, "Tişörtün en önemli etkisi stresi azaltıcı ve kan akışını hızlandırıcı özellikte olması. Beyne giden oksijen miktarını artırma özelliği olduğu ve öğrencilerimiz kaygıyı daha minimize ettiği için dikkatle ilgili konsantrasyonla ilgili bir problem yaşamadığını görüyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Aloe Vera'lı anti-stres bitim işleminin lisanslı kullanıcısı olan Tan Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Tan ise kimyevi madde üreticisi firma ile çok özel anlaşmalarının olduğunu söyledi.

Tan, ''Biz bu ürünleri özellikle yurtdışına imal ediyoruz. Yaptığımız kumaş ihracatlarında bu ürünler tüketici tarafından bilindiği için isteniyor. Sadece bu tarz anti stres ürünler değil, biz anti stresin yanında kolay ütülenebilir, ütü gerektirmeyen su itici ürünler de kullanmaktayız. Bu sadece onlardan bir tanesi.'' şeklinde konuştu.

Anti stres tişörtü fikrinin, bir sohbet esnasında birlikte sınava girecek öğrenciler için ne yapılabileceğini konusu tartışılırken ortaya çıktığını anlatan Tan, şunları söyledi: ''Böyle bir uygulamanın Türkiye'de ilk defa olduğunu düşünüyoruz. Bu sadece sınava girecek öğrencilere bir hizmet amacıyla yapıldı. Yurt içinde böyle bir uygulama yok. İlk defa yaptık. Ürünün özü Aloe Vera bitkisi. 200'den fazla işlevi olduğu söyleniyor. Yumuşak tutum sağlıyor, kan dolaşımını hızlandırıyor, stres azaltıcı etkisi var, açık yaraların iyileşmesini sağlıyor, ciltteki kuruluğu alıyor, nemlendirici özelliği var. Hatta haşereye karşı koruyucu etkisi sebebiyle yazın sivrisineklere karşı da korur.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber