Hırsızı öldüren polise 5 yıl hapis

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Mayıs 2009 11:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

BURSA'da bir eve hırsızlık amacıyla giren, ancak kendilerini görünce yangın merdiveninden inip kaçmak isteyen 21 yaşındaki Gökhan Ergün'ü, ?Dur' ihtarına uymayınca ateş açarak kasığından vurup ölmesine neden olan polis memuru 33 yaşınrdaki Mustafa Aktaş 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa'nın Merkez Nilüfer İlçesi'nde geçen Ağustos ayında meydana gelen olayda, Özlüce Mahallesi'nde bir siteye giren Gökhan Ergün ile arkadaşı Gökhan Arslan, yangın merdiveninden tırmanarak açık bırakılan pencereden 23 yaşındaki Cengiz K.'ya ait daireye girdi. Site sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen polisleri gören Gökhan Ergün yangın merdiveninden inip kaçmak istedi. ?Dur' ihtarına uymayan Gökhan Ergün, iddiaya göre polis Memuru Mustafa Aktaş'ın silahından çıkan kurşunla kasığından yaralandı. Çağrılan 112 Acil Servis'e ait ambulans geç gelince aşırı kan kaybeden Ergün, getirildiği Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Olay sonrası gözaltına alınan Polis Memuru Mustafa Aktaş, ?Ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama' suçundan çıkartıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

?ELİMLE TAMPON YAPTIM'

Hakkında Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 16 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Polis Memuru Mustafa Aktaş'ın yargılanması tamamlandı.

Önceki duruşmalarda, gelen ihbar üzerine olay yerine gittiğini, kaçan hırsızları korkutmak bir el ateş ettiğini, daha sonra kaçmakta olan Gökhan Ergün'ü yaralı halde gördüğünü belirten polis memuru Aktaş, ?Aşırı kan kaybediyordu. Ambulans 20 dakika sonra geldi. Elimle kasığına tampon yapıyordum. Daha sonra öldüğünü öğrendim. Amacım öldürmek değildi? diye ifade verdi. Mustafa Aktaş, dün yapılan duruşmada da savunmasını tekrarlayarak ?Adalete güveniyorum? dedi.

BABANIN TEPKİSİ

Duruşmada baba Ömer Ergün, oğlunu öldürdüğü ileri sürülen Polis Memuru Mustafa Aktaş'tan şikayetçi oldu. Oğlu suçlu olsa dahi öldürülmemesi gerektiğini belirten Ömer Ergün, ?Güvenlik güçleri, terörle mücadele ettikleri dağlarda, teröristleri bile ?teslim ol' veya ?dur' çağrısı yapıp, yakalıyor. Oğlum ise, şehrin göbeğinde vurularak öldürülüyor. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum? diye konuştu.

Mahkeme heyeti Polis Memuru Mustafa Aktaş'a olaydaki ?aşırı tahrik' ve duruşmalardaki ?İyi halini' dikkate alarak toplam 5 yıl hapis cezası verdi. Duruşma sonrası cezayı az bularak sinir krizi geçiren Gökhan Ergün, ?Bir insan suçlu da olsa öldürülmemeli. Öldürülüyorsa cezası bu kadar az olmamalı? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber