Maille tehdide 3 yıl hapis cezası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2009 15:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Şişli 1. Asliye Ceza Mahkemesi, Agos Gazetesi çalışanları ve Ermenilere tehdit içeren mail gönderen Mehmet Karay'a temyiz yolu açık olmak üzere 3 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Şişli 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davaya Agos Gazetesi çalışanı ve imtiyaz sahibi Serkis Seropyan ve vekil avukatı katıldı. Sanık Karay ise duruşmaya katılmadı. Seropyan'ın ifadesinden sonra dosayı inceleyen dava hâkimi eksik bulunmadığın belirterek duruşmanın sona erdiğini söyledi. Kararı okuyan hakim, sanık Karay'ın TCK'nın 106/2(b) maddesi gereğince temyiz yolu açık olmak üzere 3 yıl 3 ay 3 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

KARAY, Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından AGOS'a gönderdiği elektronik postada "...Bu vatana ihanet düşüncesinde olanlara er ya da geç cezasını bu vatan evlatları verir... ...bu topraklarda yasamayı hak etmiyorsunuz... ülkücü gençlik olarak biz hak edene hak ettiğini veririz." gibi ifadeler kullanmış, bunun üzerine gazetenin avukatları Sisli başsavcılığına şikayette bulunmuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber