Meclis'te fazla mesai

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Mayıs 2009 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulunda, kabul edilen Danışma Kurulu önerisine göre, Genel Kurul, bugün Türk Vatandaşlığı Kanun Tasarısının görüşmeleri tamamlanıncaya kadar çalışacak.

TBMM Genel Kurulunda, Meclisin gündemi ve çalışma saatlerine ilişkin Danışma Kurulu önerisi kabul edildi.

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Kurulmasına İlişkin Kanun Tasarısı, Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı, Türk Vatandaşlığı Kanunu Tasarısı, Konya'da Karatay ve Mevlana, Mersin'de Toros, İstanbul'da İstanbul Medipol ve Kayseri'de Nuh Naci Yazgan üniversitelerinin kurulmasını öngören tasarı, Gümrük Kanunu ve Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Denizcilik Müsteşarlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında KHK'de Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Türk Borçlar Kanunu Tasarısı, Türk Borçlar Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun Tasarısı, Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü ile Hırvatistan Milli Arşivi Arasında İşbirliği Protokolünün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı gündemin ön sıralarına çekildi.

Genel Kurul, bugün Türk Vatandaşlığı Kanun Tasarısının görüşmeleri tamamlanıncaya kadar çalışacak.

TBMM Genel Kurulu, 2 Haziran Salı günü 15.00-21.00, 3 Haziran Çarşamba ve 4 Haziran Perşembe günleri 11.00-21.00 saatleri arasında çalışacak. Genel Kurul, ayrıca yarın ve gelecek cuma günü 11.00-21.00 saatleri arasında toplanarak, mesai yapacak.

Ayrıca, 8 tasarı ''temel kanun'' olarak görüşülecek. Buna göre, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı, Erişme Kontrollü Karayolları Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Darülaceze Müessesi Genel Müdürlüğü Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı, Türk Ticaret Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun Tasarısı, Türk Borçlar Kanunu Tasarısı, Gümrük Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Kurulmasına İlişkin Kanun Tasarısı, Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında

Kanun Tasarısı, ''temel kanun'' olarak ele alınacak.

-''HÜKÜMETTEN İSTİRHAMIM...''-

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Danışma Kurulu önerisi üzerinde yaptığı konuşmada, Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi hakkındaki yasa tasarısının 3 haftadan beri görüşüldüğünü hatırlatarak, ''Tasarının doğru olduğuna inanıyoruz. Bu konuda bir endişemiz yok. Kamuoyunda yanlış anlamaların önüne geçilmesi için yeniden değerlendirme yapılmasında fayda vardır'' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, CHP'nin ''Parlamentoyu tıkamaktan zevk alan bir parti olmadığını'' ifade ederek, ''Demokrasi bir uzlaşma rejimidir.

Ama uzlaşma, dayatma ve teslimiyet değildir'' diye konuştu.

Düzenlemenin, kamuoyunun istediği şekilde çıkarılması için öneriye sıcak baktıklarını anlatan Anadol, ''Hükümetten istirham ediyorum; Kamuoyu, Parlamento içindeki muhalefet, yöre halkı, mayınlı alanın temizlenmesi ve bu alanın daha sonra tarıma açılması konusundaki büyük mutabakatını dikkate alarak değerlendirme yapsın. Aksi olursa yine başa dönülür'' görüşünü savundu.

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da gelinen noktadan memnun olduklarını kaydetti.

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Danışma Kurulu kararı aleyhine yaptığı konuşmada, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkındaki kararının ''anormal olmadığını'' ifade ederek, ''Cumhurbaşkanı, konuyla ilgili açıklamasında 'Türkiye kaybediyor' dedi. Türkiye ne kaybedecek, tam tersi kazanıyor. Türkiye, hakkında iddialar bulunan sizin gibi birinin Çankaya'da oturması nedeniyle kaybediyor. Devletin o makamına oturacak kişi hakkında hiçbir şaibe olmamalıdır'' diye konuştu.

Genç, mayınlı alanın temizlenmesi için yasa çıkarılmasına gerek olmadığını, yasayla Meclise tuzak kurulduğunu savundu.

Konuşmaların ardından Danışma Kurulu önerisi kabul edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber