İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Talim ve Terbiye Kurulu; fen, edebiyat ve fen?edebiyat fakültelerinden mezun olup, formasyonu olmayanların, uzman öğretici olarak görevlendirilmelerini uygun gördü.

Haber Giriş : 23 Haziran 2003 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Talim ve Terbiye Kurulu; fen, edebiyat ve fen?edebiyat fakültelerinden mezun olup, formasyonu olmayanların, uzman öğretici olarak görevlendirilmelerini uygun gördü.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in formasyonu olmayan fen edebiyat fakültesi mezunlarının hem özel okullarda hem de dershanelerde ?uzman öğretici' olabileceğini açıklamasına rağmen, Talim ve Terbiye Kurulu bu mezunların sadece dershanelerde çalışmasına izin verdi.

Bakan Çelik, Türkiye genelindeki özel okul ve dershanelerin dernek başkanlarını mayıs ayındaki kabulünde, yapılacak düzenleme ile formasyonsuz fen edebiyat mezunlarının özel okul ve dershanelerde çalışabileceğini açıklamıştı. Gazetelere de yansıyan bu açıklama üzerine çok sayıda fen edebiyatlı, gerekli düzenlemenin yapılmasını beklemeye başlamıştı. Bakan Çelik, söz konusu düzenleme için Talim ve Terbiye Kurulu'nun çalışma yapması yönünde talimat verirken, kuruldan sadece dershaneler için izin çıktı. Tartışmaların yaşandığı ve muhalefet şerhlerinin yazıldığı kurul toplantısında, fen edebiyatlıların özel okullarda ?usta öğretici' olarak çalışmasına izin verilmedi.

Kurulun bu kararı, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdür Vekili Öner Güney imzasıyla il milli eğitim müdürlüklerine duyuruldu. Duyuruda, ?Bakanlığa bağlı özel dershanelerin öğretmen ihtiyacının karşılanamaması nedeniyle, fen, edebiyat ve fen?edebiyat fakültelerinden mezun olup, Öğretmenlik Formasyon Belgesi veya Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı tamamlama belgesi olmayanların, uzman öğretici olarak görevlendirilmelerinin uygun görüldüğü' belirtildi. Yazıda, bu mezunlara özel dershanelerde ihtiyaç duyulan branşlarda ?uzman öğretici' olarak ?Görev Yeterlilik (Ön İzin) Belgesi' düzenleneceği vurgulanırken, durumun özel dershane müdürlüklerine duyurulması istendi.

Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre, ?özel öğretim kurumlarınca ihtiyaç duyulan alanlarda öğretmen yetiştiren yükseköğretim kurumundan mezun öğretmen bulunmaması halinde dersin özelliğine göre uzman ve usta öğreticiler görevlendirilebiliyor. Bu kişilere ?ön izin belgesi' veriliyor. Valilikler ön izin belgesinde yer alan göreve göre ilgili personele çalışma izni veriyor. Ön izin belgesi için başvuru, ilgili kurum müdürlüğü tarafından doğrudan bakanlığa yapılıyor. Bu arada, kapatılan özel öğretim kurumlarının büro hizmetlerinin yürütüldüğü bölümün tekrar açılacağı kaydedildi.
Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber