Çubukçu: 'Yandık, bittik' diyerek bir yere varamayız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2009 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Türkiye'de son yıllarda önemli reformlara imza atıldığını, kader zannedilen birçok sorunun çözüme kavuşturulduğunu belirterek, ''Bir taraftan bunlar yapılırken diğer yandan sosyal devlet ilkesi Anayasa'da kağıt üzerindeki yerinden gerçek hayatımıza işledi'' dedi.

Bakan Çubukçu, basın müşavirinin düğün törenine katılmak üzere dün geldiği Adana'da, Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Seyhan İlçe Kongresi'ne katıldı.

Kongrede yaptığı konuşmada ''Durmak yok yola devam diyerek çıktığımız yolda ülkemize büyük kazanımlar sağlamanın onuruyla geleceğe doğru yürüyüşümüzü emin adımlarla sürdürüyoruz'' diyen Bakan Çubukçu, il ve ilçe kongrelerinin de bu yol arkadaşlığını perçinlediğini söyledi.

Çubukçu, ''Halkıyla bütünleşen, halkıyla beraber yürüyen, 'Her şey Türkiye için' diyen Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafında kenetlendik. Bu ülke ve topraklara duyduğumuz sevda ve milletimizin teveccühüyle iktidara geldik. Halkımızın bu teveccühü her seçimde katlanarak çoğalırken bize de güç veriyor'' diye konuştu.

Halkın, Türkiye'nin, önündeki engelleri kaldıracak kadar güçlü bir ülke olduğunu gördüğünü ifade eden Çubukçu, ''On yıllarca konuşulup da çözülemeyen başta enflasyon olmak üzere birçok problem bu dönemde çözüldü. Türkiye artık kendisini güçlü bir ülke olarak görebiliyor. Hep birlikte çalışarak kader gibi gözüken sorunların çözümlenebileceği anlaşıldı'' dedi.

İngiltere'deki G-20 Zirvesi toplantısına da dikkati çeken Bakan Çubukçu, zirvenin dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinin bir araya gelmesinden oluştuğunu, Türkiye'nin bu zirveye 16'ncı sıradan girdiğini, Türkiye'nin dirayetli dış siyasetinin göğüs kabarttığını belirtti.

Son seçimlerde ''Sen Türkiyesin büyük düşün'' derken artık Türkiye'de yaşayan her yurttaşa, dünyanın önemli bir ferdi olmasının gururunu yaşattıklarını vurgulayan Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, şöyle konuştu:

''AB ile müzakereleri başlattık, önemli reformlara imza attık, kader denilen birçok sorunu çözüme kavuşturduk. Bir taraftan bunlar yapılırken diğer yandan sosyal devlet ilkesi Anayasa'daki kağıt üzerindeki yerinden gerçek hayatımıza işledi.

Hepiniz biliyorsunuz ki toplumun en mağdur, dezavantajlı, sosyal desteğe ihtiyaç duyulan kesimleri 2002'den bu yana sosyal hizmet kavramıyla tanıştı. Özürlüler bu toplumun eşit ve onurlu birer bireyi olarak hizmet gördü. Özürlü annelerine evde bakım ücreti verdik. Özürlü çocukların eğitim giderlerini, hatta taşınma giderlerini karşıladık. Bunları bir karşılık olarak yapmadık, ancak bir dua olarak, bir siyasetçi olarak bize güç verdi.''

-EKONOMİK GELİŞMELER-

Ekonomik gelişmelere de değinen Bakan Nimet Çubukçu, şunları kaydetti:

''Ekonomi birtakım sorunlar yaşıyor, ama biliyorsunuz ki bütün bunlar dünya ölçeğinde yaşanan küresel ekonomik krizin neticesi. Yine de en az etkilenen ülkelerin başında geliyoruz. Dünyada hiçbir sorun ve kriz yokken ülkemizde 20 küsur banka battı. Ülkemizde binlerce iş yeri kapandı ve her gün, hepiniz hatırlarsınız marketlerde dolaşırken gündüz saatlerinde bile barkotlarda fiyat etiketleri değişirdi. Artık öyle değil. Artık ilaç kutularında fiyatların üzeride üst üste yapıştırılan fiyat kupürleri yok. Geçmişte, bugünden yarına neyi nasıl satın alacağımızı bilmiyorduk. Her yerde döviz büroları vardı. Memur maaşını aldığı zaman 50 dolar, 50 avro almaya kalkardı. Şimdi döviz büroları kalmadı, Türk parası değerli, satın alma gücü yüksek. Yaşadığımız dönemin farkındayız.

Başbakanın öncelikli konularından birisinin ekonomi olduğunu ifade eden Bakan Çubukçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Dünyadaki finansal kriz de Bakanlar Kurulunun her gün gündemindedir. Ancak şunun da altını çizmek isterim, ekonominin psikolojik nedeni de var. 'Yandık bittik' diyerek bir yere varamayız. Bu yürekliliği hepimizin her alanda göstermesi lazım. Çünkü sadece ekonomide değil eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette gerçekten tüm alanlarda öneli reformlar bu dönemde gerçekleşti. Çumhuriyet tarihinin ikinci büyük eğitim seferberliği öğretmeniyle öğrencisiyle ücretsiz dağıtılan ders kitapları, bilgisayarlar ve internet ağıyla tarihimizin en iyi ivmesini yakaladı. Eğitim alanına yapılan her yatırımın bu ülkenin geleceğine açılan bir kapı olduğu bilinciyle bütçeden en büyük pay bizim dönemimizde Eğitim Bakanlığına ayrıldı.''

Bu dönemde Türkiye'nin sorunlarıyla boğuşan değil, sorunlarını çözmeyi bilen bir ülke haline geldiğini belirten Çubukçu, ''Sayın Başbakanımızın da ifade etiği gibi, Türkiye bizden hizmet bekliyor. 29 Martta verilen mesaj ve tazelenen güvenle daha büyük hedeflere daha güvenli adımlarla ilerleyeceğiz'' dedi.

Dezavantajları avantaja dönüştürerek nihai hedefe emin adımlarla ilerleyeceklerini söyleyen Çubukçu, ''Türkiye'de yaşanan ve tüm illerimizde etkileri gözlenen olumlu değişiklikler, sizin desteğinizle AK Parti yönetim anlayışıyla gerçekleşti. Bundan sonra da inanıyorum ki aynı gayret ve inançla ülkemizi daha iyi yerlere taşıyacağız. Kongrelerimiz, bu umudumuzun tazelendiği mekanlardır'' diye konuştu.

Kongreye, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişçi, AK Parti Adana milletvekilleri, partililer ve diğer davetliler katıldı.

Kongrede seçimlere, mevcut başkan Sadullah Kısacık'ın hazırladığı tek listeyle gidileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber