Görevde yükselmede geriye doğru iptal kararı

Danıştay 2. Dairesi, 2006 yılında, Türkiye İş Kurumunun görevde yükselme yönetmeliğinin bazı hükümlerinin yürütülmesine karar vermiştir. Bu karar üzerine idareye başvurularak, yürürlüğü durdurma kararı verilen maddelere göre yapılan atamaların iptali istenmiştir. İdare ise bu istemi yerine getirmemiştir. Bunun üzerine idari yargıda dava açılmıştır. Ankara 2. İdare Mahkemesi verdiği kararda, yürürlüğü durdurma kararı verilen maddelere göre yapılan tüm atamaların iptal edilmesi gerektiğine karar vermiştir. Söz konusu bu karar, bir kez daha, iptal edilen yönetmelik hükümlerine göre tesis edilen işlemlerin geri alınması açısından oldukça önemli bir karardır. Karar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Haziran 2009 00:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genel nitelikteki bir düzenlemenin iptali veya yürürlüğünün durdurulması halinde nasıl işlem tesis edileceği son yıllarda daha da netleşmeye başlamıştır.

Bu konuda; Danıştay 2. dairesinin 27.8.2007 tarihli çok önemli bir kararı bulunmaktadır. Buna göre bir yürürlüğü durdurma veya iptal kararı halinde, bu iptal kararına dayalı olarak yapılan tüm işlemlerin iptal edilmesi gerekmektedir. Nitekim, MEB yaptığı 10 bin yakın yönetimi atama işlemini geri almak zorunda kalmıştır.

Benzer bir karar Türkiye İş Kurumunun görevde yükselme yönetmeliğine ilişkin yürürlüğü durdurma kararı sonrasında yaşanmıştır. İdare, yürürlüğü durdurma kararı verilen maddelere göre yapılan atamaların iptal edilmesini reddetmiştir. Bunun üzerine dava açılmış ve dava davacı sendika lehine karara bağlanmıştır.

İŞTE MAHKEME KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber