SGK Ordu İl Müdürlüğü'nde arama: 1'i şube müdürü 13 gözaltı

Haber Giriş : 03 Haziran 2009 14:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ordu'da Sosyal Güvenlik Kurumu il binasında Ordu Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon başlatıldığı bildirildi.

Sabah saatlerinde Şarkiye Mahallesi'ndeki binaya gelen ekipler, içerde çalışma başlatırken, binaya giriş ve çıkışlar da yasaklandı.

Operasyonun, sahte emeklilik ve evrakta sahtecilik gibi suçlara yönelik olduğu öğrenildi.


SGK Ordu İl Müdürlüğü'nde arama: 1'i şube müdürü 3 kişi gözaltına alındı

- Ordu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Ordu İl Müdürlüğü'ne evrakta sahtecilik yaparak usulsüz emeklilik işlemleri yapıldığı ve karşılığında haksız kazanç elde edildiği suçları ile ilgili operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında biri şube müdürü 3 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre Ordu Sosyal Güvenlik Kurumu'na polis tarafından operasyon düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler kurum müfettişleri ile birlikte Ordu Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 2 binasında da inceleme başlattı. Binaya giriş ve çıkış yasaklandı. İşlemler için kuruma gelenlerin durum karşısında şaşkınlık yaşadığı, bazı kurum çalışanlarının da şakın gözlerle pencereden dışarı baktığı görüldü.

Polis, içinde belgeler bulunan poşetler ile kurumdan çıkarken sorgusu yapılmak üzere Ordu Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Atilla K. ile bazı çalışanları emniyete götürüldü.

Operasyonun emeklilik işlemlerinde yapılan usulsüzlük üzerine başlatıldığı emeklilik için henüz günü dolmayan insanların rüşvet karşılığı emekli edildiği iddiasıyla yapıldığı öğrenildi.


Ordu Sosyal Güvenlik Kurumu'na baskın düzenlendi: 12 kişi gözaltına alındı

- Ordu Sosyal Güvenlik Kurumu'na yapılan baskında 12 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ordu Valiliği'nden yapılan açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığı ve SGK kurum müfettişlerinin çalışmaları doğrultusunda Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince il merkezi, Fatsa ve Kumru ilçelerinde eş zamanlı yapılan operasyonlarda nitelikli dolandırıcılık, sahtecilik ve görevi kötüye kullanma, usulsüz emeklilik iddialarıyla 12 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, şahısların kullandığı 3 adet bilgisayar kasası, 3 adet dizüstü bilgisayar, 5 adet flaş bellek, dosyalar, dokümanlar, pasaportlar, 1 adet ruhsatsız toplu tabanca ve 7 adet fişek, 1 adet mavzer tüfek, 70 adet 9 mm çapında dolu fişek ele geçirildiği, konuyla ilgili tahkikatın devam ettiği kaydedildi.

AA - CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber