Öğretmen- öğrenci aşkı davası düştü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Haziran 2009 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski öğrencisi emekli kadın öğretmen hakkındaki şikayetini geri çekti.

İZMİR'in köklü okullarından Atatürk Lisesi'nde rehber öğretmenken emekli olan şair 50 yaşındaki A.N.İ. ile görev yaptığı dönemde erkek öğrencisi olan 29 yaşındaki Ç.Ö., yaşadığı aşk ilişkisi yüzünden mahkemelik oldu. Şu anda mühendis olan Ç.Ö. 12 yıl süren ilişkisini bitince eski öğretmeni ve sevgilisi tarafından tehdit edildiği iddiasıyla açtığı davada son duruşmada şikayetini geri alınca dava düştü.

İzmir Atatürk Lisesi'nde rehber öğretmenlik yaparken emekli olan, şair A.N.İ. ile erkek öğrencisi olan Ç.Ö. arasında okulda başlayan aşk mahkemelik oldu. Mühendis Ç.Ö., avukatları aracılığıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, eski öğretmenin kendisini telefon ve e-posta yoluyla rahatsız ettiğini, ailesinin ve kendisinin huzurunu bozduğunu iddia etti. Eski öğretmeni A.N.İ. ile 12 yıl önce, lise 1'inci sınıf öğrencisiyken duygusal arkadaşlık yaşadığını belirten Ç.Ö, daha sonra cinsel ilişkiye girdiklerini, beraberliklerinin uzun süre devam ettiğini, geçen yıl bitirmeye karar verdiğinde, öğretmeninden rahatsız eden telefonlar ve e-postalar almaya başladığını söyledi. Ç.Ö.'nün şikayeti üzerine savcıya ifade veren A.N.İ., 2005 yılında emekli olduğunu, eski öğrencisiyle okuldan sonra aralarında duygusal ve cinsel ilişki oluştuğunu belirtip, suçlamaları kabul etmedi. Ayrıldıktan sonra Ç.Ö. ile e-postayla haberleştiklerini, tezine yardımcı olduğunu, asıl kendisinin ayrılma konusunda kendisini rahatsız ettiğini öne sürdü.

Savcı emekli öğretmen A.N.İ. hakkında, Ç.Ö.'nün ?huzur ve sükununu bozma' suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle, İzmir Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. İddianamede, öğrenci Ç.Ö'nün iddiası ve tanıklarıyla birlikte, emekli öğretmen A.N.İ'nin anlattıklarından, dolaylı olarak suçu işlediğine dair kanıt oluştuğunu belirtti.

Önceki duruşmada ifade veren şu anda özel bir şirkette çalışan mühendis Ç.Ö., şikayetini tekrar edip 2006 yılı Ağustos ayında ayrılma kararı aldığında, kendisini, anne ve babasını arayıp, ?Siz beni kabul etmek zorundasınız. Ben sizin gelininiz olacağım. Siz oğlunuza büyü yaparak benden ayırdınız. Beni kabul etmeniz için elimden ne gelirse yapacağım? dediğini iddia etti.

Duruşmada hem yazılı hem de sözlü olarak savunma yapan A.N.İ. de, ?Bu, ailesinin bilgisi dahilinde, fakülteyi bitirip, mühendis olup, askere gidip gelip, hatta bir iş buluncaya kadar, beni maddi, manevi kullanan Ç.Ö.'nün bir işe yerleşip, yerleşmez beni hayatından çıkarmak için yaptığı bir plan? demişti. A.N.İ., Ç.Ö.'yü arayıp rahatsız etmediğini asıl kendisinin cep telefonu mesajlarıyla taciz edildiğini öne sürdü. 1996 yılında eşinden boşanmasıyla birlikte Ç.Ö.'nün kendisinde kalmaya başladığını ailesinin zaten bildiğini anlatan A.N.İ. ?Ancak okulu bırakır korkusuyla kimse sesini çıkarmadan, mezun olmasını bekledi? diye konuştu.

Sulh Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan son duruşmaya şikayetçi Ç.Ö., avukatı ile katılırken, sanık öğretmen A.N.İ.'yi avukatı Yavuz Oran temsil etti. Ç.Ö., bugün yapılan son duruşmada, hakime şikayetini geri aldığını, davadan vazgeçtiğini söyledi. Hakim, A.N.İ.'nin, avukatı Yavuz Oran'a şikayeti geri çekmeyle ilgili düşüncelerini sordu. Avukat Oran da davacı tarafla uzlaşmak istediğini söyledi. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi, şikayetin geri alınması nedeniyle, suçun şikayete bağlı olduğunu ve bu yüzden davanın düştüğünü belirtip duruşmayı bitirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber