Bebeğin yanlış tedavi sonucu öldü iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2009 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de doğumundan sonra kalp ameliyatı geçiren 1 yaşındaki bebeğin, kontrol için gittiği Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde yazılan iğne nedeniyle yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Konjenital kalp rahatsızlığıyla dünyaya gelen Muhammet Enes Çolak, DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde operasyon geçirdi. Kontrol için götürüldüğü DEÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Servisinde enfeksiyon teşhisi konulan bebeğe, antibiyotik iğne uygulanmasına karar verildi.

İki gün sonra Aile Sağlığı Merkezinde iğne vurulduktan sonra rahatsızlanan bebek, kaldırıldığı DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Muhammet Enes'in babası Hüseyin Çolak, çocuğun iğne vurulduktan kısa bir süre sonra rahatsızlanması üzerine tekrar götürüldüğü Aile Sağlığı Merkezince taburcu edildiği ve rahatsızlığının iğneden kaynaklandığı iddiasıyla otopsi raporunun ardından doktorlardan şikayetçi olacağını söyledi.

DEÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hale Ören, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kontrol amacıyla DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Polikliniğine getirilen Muhammet Enes Çolak'ın genel durumunun iyi olmasına karşın enfeksiyon ihtimaline karşı antibiyotik ilaç verildiğini belirtti.

Muhammet Enes'in doğuştan konjenital kalp rahatsızlığı bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Ören, ?Kalp hastalarında enfeksiyon ağır seyredebilir. Bu nedenle geniş spektrumlu, yeni doğan bebeklere dahi kullanılabilen bir antibiyotik iğnesi verilmiş? dedi.

Bebeğin, iğne nedeniyle yaşamını yitirmiş olmasını mümkün görmediklerini kaydeden Prof. Dr. Ören, şöyle konuştu:

?Bebeğin ailesi, kusmaların iğnenin vurulmasından sonra başladığını iddia ediyor, ama kusmaları buna bağlamak pek mümkün değil. Çocuk, Acil Servise getirildiğinde çok kötü durumdaymış. Solunum ve kalp fonksiyonlarında sıkıntı bulunuyordu. Tüp yardımıyla solutulmaya başlanmış. Ameliyatta Kalp Damar Cerrahisi tarafından açılan şantın kapanmış olabileceği düşünülmüş. Çocuk, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Muhammet Enes gibi hastalar, ameliyat olunca da her şey bitmiyor. Riskli bebekler, takiplerinin iyi yapılması gerekiyor. Çocuk acilde takip yapılmış ve kardiyoloji servisinde gerekli tedavi verilmiş. Yaşananları iğneye bağlamak bu çocuk için biraz zor. Böyle bebekler, zaten problemli vakalar. Enfeksiyon, şant kapanması gibi komplikasyonlar oluşabilir.?

Prof. Dr. Ören, ailenin şikayetçi olması halinde konuya ilişkin araştırma yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber