Zabıtaların görev ve sorumlulukları arttı

Haber Giriş : 31 Aralık 2004 00:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni Belediyeler Yasası ile daha önce polis tarafından yapılan bir takım denetim ve düzenlemelerin yerel yönetimlere devredilmesinin ardından, belediye zabıtalarının görev ve sorumlulukları arttı.

Erzurum'un alt kademe belediyelerinden Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, 32 kanun, 32 yönetmelik ve tüzük ile sayısız İçişleri Bakanlığı genelgeleri çerçevesinde zabıtanın görev yaptığını belirterek, "Yeni kanunla 33 kanun dairesinde çalışacağız. Eğlence yerlerinin denetim ve kontrolü de artık zabıtalarımızca yapılacak" dedi.
Yakutiye Belediyesi'nin kadrolu 27 zabıta memuru olduğunu hatırlatan Fahrettin Atınç, eksiği geçici işçiler ile kapattıklarını söyledi. Atınç, "Yakutiye Belediyesi sınırları içerisinde sabit 120 bin vatandaşımız oturuyor. Hareketli nüfusumuz ise 300 bin dolayında. Sabit nüfusa göre 80, hareketli nüfus dikkate alındığında 200 zabıta memuruna ihtiyacımız bulunmaktadır. Yine bölgemizde çıkarılan envantere göre yaklaşık olarak 6 bin dolayınca işyeri bulunuyor. Bunların ruhsatlandırılması, takibi ve denetimi mevcut kadro tarafından yürütülmektedir. Zabıta sayımızın yetersiz olmasına rağmen hizmetlerin yetersiz kalmaması için daha fazla gayret sarf ediyoruz" diye konuştu.

Yeni Belediyeler Yasası ile zabıtanın görev kapsamının daha fazla genişlediğini vurgulayan Başkan Atınç, "Yasa, yönetmelik ve sayısız tüzükler çerçevesinde görevlerini yapan zabıtaya yeni yasayla yeni görevler yüklendi. İlk deneyimimiz olacak ancak yılbaşı denetimlerini zabıtamız yapacak. Vatandaşlarımızın ne yediğinden eğlencesine değin, her anlamda onların işlerini kolaylaştırmak için zabıta ekiplerimiz denetim ve kontrollerini sürdürecekler. Eksiklerimiz olacaktır ancak samimiyetimiz tamdır" şeklinde konuştu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber