Mardin kirazı seyirlik oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2009 17:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Mardin'in Kabala ve Yeşilli ilçesinde yetişen ve uluslararası festivallere konu olan Mardin kirazının fiyatı el yakıyor. Bölgede yaşanan kuraklık yüzünden bu yıl üretimin az olmasından dolayı kirazın kilosu 4 TL'den satılıyor.

Bölgede yaşanan kuraklık yüzünden yeterince verim alamayan kiraz üreticileri kilosunu 3,5 TL'den toptancıya satıyor, kirazın perakende fiyatı ise 4- 5 YTL civarında oluşuyor. Mardin kirazı kuraklıktan meydana gelen verim düşüklüğü yüzünden fiyatının önümüzdeki günlerde daha da artacağı belirtildi. Kuraklık yüzünden bu yıl yeterince verim alamadıklarını belirten kiraz üreticisi Mehmet Melek, toptancıya 3,5 TL'den sattıkları kiraz fiyatlarının önümüzdeki günlerde daha da artacağını söyledi.

Kiraz satıcısı Mesut Irmak ise, fiyatların yüksek olmasından dolayı vatandaşların kirazı sadece seyrettiğini söyledi. Irmak, "İki yıldır bölgede yaşanan kuraklık yüzünden bu yıl festival kirazı olarak bilinen Mardin kirazında yaşanan verim düşüklüğü yüzünden çiftçi yeterince mahsul alamadı. Bu yüzden kiraz fiyatları da artıyor. Şu anda 4 YTL'den satılıyor. Ama önümüzdeki günlerde fiyatlar daha da yükselebilir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber