7. ve 8. Sınıf SBS soru ve cevapları

Ortaöğretim kurumlarına geçişte kullanılacak olan SBS'nin 8. sınıflar için olanı 6 Haziran'da, 7. sınıflar için olanı ise 7 Haziran'da yapıldı. 6. sınıflar SBS'si ise 13 Haziran'da yapılacak. Öğrencinin ortaöğretim kurumlarına geçişinde SBS puanı ile birlikte "Yıl Sonu Başarı Puanı" ve "Davranış Puanı" da etkili olmaktadır. Sınıf puanının oluşumunda; 6., 7. ve 8. sınıflar için SBS yüzde 70, Yıl Sonu Başarı Puanı yüzde 25, Davranış Puanı ise yüzde 5 oranında etkili olacaktır. Ortöğretime yerleştirmelerde kullanılacak ana puanında ise SP6 yüzde 25, SP7 yüzde 35, SP8 ise yüzde 40 oranında etkili olacaktır. 7. ve 8. sınıf SBS soru ve cevapları için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Haziran 2009 13:45, Son Güncelleme : 16 Eylül 2020 02:29

Yıl Sonu Başarı Puanı (YBP)

Yıl Sonu Başarı Puanı; ilköğretimin 6., 7. ve 8.sınıflarında, öğrencinin o yıl derslerden aldığı yıl sonu puanlarının haftalık ders saati ile çarpılarak elde edilen ağırlıklı puan toplamının, haftalık ders saati toplamına bölümü ile hesaplanan puandır.

Öğrencinin yıl boyunca aldığı ders notları e-okul sistemine okul yönetimi tarafından işlenecektir. Her ders yılı sonunda bu notlar e- okul sisteminde otomatik olarak hesaplanacaktır. Daha sonra da sınıf puanının hesaplanmasında kullanılacaktır.

Davranış Puanı (DP)

Davranış Puanı; ilköğretim okullarında; öğrencilerin tavır, davranış ve yetenekleri ile ilgili olarak belirlenen kriterlere göre derslerine fiilen giren öğretmenlerin ayrı ayrı verecekleri puanların aritmetik ortalamasından sistem tarafından otomatik olarak elde edilen puandır.

Davranış puanının yılsonunda, öğrencinin dersine giren tüm öğretmenler tarafından, ilan edilecek kriterlere göre verilmesi esas alınacaktır.

Sınıf Puanı (SP)

Sınıf Puanı; seviye belirleme sınavı puanı, davranış puanı ve yılsonu başarı puanının e-okul sisteminde belli oranlara göre otomatik olarak hesaplanan puandır.

Sınıf puanı hesaplanırken; Seviye Belirleme Sınavı Puanı % 70, Yıl Sonu Başarı Puanı %25,Davranış Puanları % 5 oranlarında 6., 7. ve 8.sınıflar için ayrı ayrı hesaplanacaktır. Öğrencinin 8. sınıf sonunda SP6, SP7 ve SP8 puanları oluşmuş olacaktır.

Tablo?3

SINIF PUANI= SBS %70 + YBP %25+ DP %5

Ortaöğretime Yerleştirme Puanı (OYP)

Ortaöğretim Yerleştirme Puanı; öğrencinin Fen Liselerine, Sosyal Bilimler Liseleri ile Anadolu türü ortaöğretim kurumları ile daha önce OKS sonuçlarına göre öğrenci alan okullara yerleştirmesinde esas olacak puandır.

Ortaöğretim Yerleştirme Puanı; 6.,7. ve 8.sınıflar için sınıf puanları üzerinden tablo -4'de gösterildiği oranlarda ayrı ayrı hesaplanacaktır.

Tablo?4

SORU VE CEVAPLAR

8. sınıf SBS A kitapçığı soru ve cevapları için tıklayınız.

8. sınıf SBS B kitapçığı soru ve cevapları için tıklayınız.

7. sınıf SBS A kitapçığı soru ve cevapları için tıklayınız.

7. sınıf SBS B kitapçığı soru ve cevapları için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber