CHP, 2 üyesi hakkında soruşturma başlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2009 22:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Antalya İl Başkanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ekmek Dağıtım A.Ş.'nin (EKDAĞ) bir yönetim kurulu üyesi ve Kepez Belediyesi meclis üyesi hakkında, EKDAĞ'dan ihale alan şirketin sahibiyle ?etik dışı? konuşma yaptıkları iddiasıyla soruşturma başlattı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve CHP Antalya İl Başkanı Ömer Melli, il binasında konuyla ilgili basın toplantısı düzenlediler.

Akaydın, EKDAĞ Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Ocak ve Kepez Belediyesi meclis üyesi Serdar Tanrıkulu'nun, EKDAĞ tarafından ihale edilen Düdenpark'ın işletmecisi Abdurrahman Bozdaş ile ?etik dışı? görüşmeler yaptıklarını öğrendiklerini söyledi.

Görüşmenin Düdenpark'ın işletmecileri tarafından kayıt altına alındığının belirlendiğini anlatan Akaydın, şöyle konuştu:

?Bu görüşmenin yazılı kaydı geldi önümüze. Bu dokümanda geçen konuşmaları üslup olarak doğru bulmadım. Ve hemen il başkanlığına bütün randevularımı iptal ederek geldim. Bence bu belgede yazılı olan üslup, bizim partimize yakışan bir üslup değil. Ama kişisel olarak söyleyeyim, burada suç unsuru olabilecek birşey yok ama etik olarak hoş olmayan şeyler var. Bir müteahhitle böyle bir iletişim kurulmasından rahatsız oldum. Ben de il başkanımıza (Bu konuda disiplin kurulunu işletin) dedim. Ben, etik olarak bunu aykırı buldum. Hatta arkadaşlardan birisine yüzyüze de yanlış yaptığını söyledim. Diğer arkadaş için de genel müdüre (EKDAĞ) 'bu arkadaşın istifasını talep etmenizi istiyorum' dedim. Ve şimdi de EKDAĞ Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Ocak'ın istifa ettiğini öğrendim. Bu da bizim partimize yakışan bir duyarlılıktır.?

Akaydın, Ocak'ın, görüşmenin kayda alınması ve şantaj girişimiyle ilgili savcılığa da başvurduğunu, hukuksal sürecin işlemesini bekleyeceklerini anlattı.

Akaydın, şöyle devam etti:

?Türkiye'de yaşanan yolsuzlukların çok önemli kısmı belediyelerde ve belediyelerin şirketleri üstünden yaşanıyor. Biliyorsunuz belediyeler, şirketlere birtakım hizmetleri, birtakım görevleri devredebiliyor. Şirketler de bunu ihaleye çıkarabiliyor. Ama kamudaki ihale sistemine şirketlerin uyma zorunluluğu yok. Dolayısıyla siz 5 kuruşluk bir işi 1 kuruşa ihale edebiliyorsunuz. Ama bunun ispatı yok. Bunlar daima etik olarak belediyeleri rahatsız eden durumlar. Biz bunların üzerine kararlılıkla gideceğiz.?

EKDAĞ'dan Düdenpark'ı alan üçüncü kişinin ?kimi yanlış işler? yaptığını savunan Akaydın, ?Bu yanlış işler sözleşmenin iptalini gerektirir gibi gözüküyor. Benim içimden geçen EKDAĞ'a verdiğimiz işi iptal etmek? diye konuştu.

Bir gazetecinin ?sözü geçen konuşmalarda birtakım pazarlıkların yapıldığını? ileri sürmesi üzerine de CHP Antalya İl Başkanı Ömer Melli, ?Kişisel hatalar vardır. Bunu örtebilmemiz, kapatabilmemiz, örtbas edebilmemiz mümkün değildir. Yönetim anlayışımız buna uymaz. Eğer burada suç unsuru teşkil edebilecek bir söylem ve eylem varsa kesinlikle gerekli işlem yapılacaktır. Örgüt olarak gerekli cezayı veririz? dedi.

Melli, 1 hafta önce meydana gelen ve adli organlara intikal eden bir konudan, il örgütü olarak 1 hafta sonra haberdar olmalarının kendini üzdüğünü de bildirdi.

Melli, şunları kaydetti:

?Bir yönetim kurulu üyemin ve bir meclis üyemin, her ne kadar sağda solda gizli kapaklı yerlerde olmasa da her ne kadar şirket binasının içinde de olsa, bu sözleşmenin insanların zihinlerinde soru işareti yaratabilecek bir konumda olmaları, parti örgütü olarak beni rahatsız etmiştir. Örgütümün ilgili kurumları bu arkadaşlarımla ilgili gerekli işlemleri yapacaklardır, gerekli soruşturmaları yapacaklardır.?

Düdenpark'ın işletmecisi Abdurrahman Bozdaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın yargıya intikal ettiğini belirterek, konuşmak istemediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber