RTÜK: Hiçbir makamdan emir almayız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2009 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK) yapılan açıklamada, "Bugüne kadar tamamen kanunilik ilkesi doğrultusunda, bağımsız olarak hukuk devleti anlayışı içinde görevlerini yürüten üst kurul üyeleri ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, bundan sonra da hiçbir makam ve merciden emir almadan görevini sürdürecektir" denildi.

Açıklamada, "CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yazılı ve görsel medyada yer alan RTÜK üyeleri hakkındaki demokratik olmayan ve kişilik haklarına saldırı içeren beyanları nedeniyle açıklama yapılmasına gerek görüldüğü" belirtildi.

Haberlerde Baykal'ın "yakışıksız ifadelerine yer verildiğinin" kaydedildiği açıklamada, şöyle denildi:

"Üst Kurul, görevlerini yaparken tamamen bağımsız ve tarafsız olarak Anayasa ve kanunların verdiği yetki ve görevler çerçevesinde işlem tesis etmekte, bağlayıcı kararlar almaktadır. Özerk ve tarafsız Üst Kurul'un TBMM tarafından seçilmiş üyeleri de görevlerini yaparken tamamen bağımsız hareket etmekte ve hiçbir organ, makam, merci veya kişiden emir ve talimat almamaktadırlar.

Bugüne kadar tamamen kanunilik ilkesi doğrultusunda, bağımsız olarak hukuk devleti anlayışı içinde görevlerini yürüten Üst Kurul üyeleri ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu bundan sonra da hiçbir makam ve merciden emir almadan görevlerini sürdüreceklerdir.

RTÜK tüzel kişiliğinin ve ayrıca her bir üst kurul üyesinin kişisel, maddi ve manevi hak arama ve yargı yollarına başvurma hakkı saklı kalmak kaydıyla konu kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber