MGK sivilleşince protokol de değişti

Haber Giriş : 31 Aralık 2004 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uğur ERGAN/Hürriyet

Genel Sekreter Büyükelçi Alpogan'ın, yardımcısı Tümgeneral Emin Ünal'ın arkasında durmaması için, merkezdeki büyükelçilerin tümgenerallerin önüne geçmesi sağlandı.

MGK'nın başına ilk kez sivil genel sekreterin gelmesi, devlet protokolünü de AB'ye uydurdu. Eski düzene göre Genel Sekreter Büyükelçi Alpogan'ın, yardımcısı Tümgeneral Emin Ünal'ın arkasında durmaması için, merkezdeki büyükelçilerin tümgenerallerin önüne geçmesi sağlandı.

AB'ye uyum çerçevesinde MGK Genel Sekreterliği'nin başına sivil büyükelçi Yiğit Alpogan'ın atanması, devlet protokol düzeninde değişiklik yapılmasına neden oldu. Yapılan değişikliğe göre, daha önceki protokol düzeninde tümgeneral ve tümamirallerin arkasında yer alan merkezde görevli Türk büyükelçilerin yeri, ileriye alındı.

ELÇİLER SOLLADI

Merkezdeki büyükelçiler yeni protokol düzenine göre, bundan böyle tümgeneral ve tümamirallerin önünde olacaklar. Protokol düzenindeki bu değişiklik, MGK Genel Sekrereti Alpogan'ın asker yardımcısı Tümgeneral Emin Ünal'ın rütbesinden kaynaklandı. Eski protokol düzenine göre, merkezdeki Türk büyükelçiler, tuğgeneral ve tuğamirallerin önünde, ancak tümgeneral ve tümamirallerin arkasında yer alıyordu.

?KOR'LAR YİNE ÖNDE

Merkezde görevli sivil büyükelçi durumunda olan Alpogan, eski protokol düzeninin devam etmesi halinde, yardımcısı Tümgeneral Emin Ünal'ın arkasında yer alacaktı. Yeni düzenlemeyle, merkezdeki Türk büyükelçiler, tümgeneral, tümamiral, tuğgeneral ve tuğamirallerin önüne geçmiş oldu. Merkezdeki Türk büyükelçiler yeni protokol düzeninde de, eskiden olduğu gibi korgeneral ve koramirallerin arkasında duracaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber