24 ilde sahtecilik operasyonu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2009 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR merkezli olarak 24 ilde düzenlenen ve fenni muayeneden geçemeyen araçlara, sahte belgelerle vize düzenleyen şebeke, polisin eş zamanlı operasyonuyla çökertildi. Şüphelilerle birlikte araç muayenelerinde yetkili firma olan TüvTürk'ün sahte hologramları da ele geçirildi.

Araç muayenelerinin özelleştirilmesinin ardından, onay alamayan bazı araçlara sahtecilik şebekelerinin, sahte vize belgeleri düzenlediği bilgisini alan İzmir Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı. Ekiplerin yaklaşık 6 ay süren teknik takipleri ve fiziki araştırmalarının ardından, şebeke elemanları ve faaliyet gösterdikleri adresler tek tek belirlendi.

EŞ ZAMANLI BASKINLAR YAPILDI

Sahtecilik şebekesine yönelik delil toplama sürecinin tamamlanmasıyla bugün sabah saatlerinde, aralarında İzmir, Ankara, Adana, Aksaray, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bitlis Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Ordu, Rize, Samsun, Uşak, Yozgat'ta eş zamanlı baskınlar yapıldı. Operasyonda, 60'tan fazla şüphelinin gözaltına alındığı, sayının 225'i bulabileceği bildirildi. Şüphelilere ait ev ve işyerlerindeki aramalarda, araç muayenelerinde yetkili firma olan TüvTürk'ün sahte hologramlarının da aralarında yer aldığı, sahte belge yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Gözaltında ifadeleri alınmaya başlanan şüphelilerin, özellikle fenni muayeneden geçemeyen araçlara onay raporları düzenledikleri, bunun yanı sıra sahte ruhsat, sahte ehliyet de dahil olmak üzere tüm evrakların sahtelerini yapabildikleri tespit edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber