TCDD'ye ait binalar, sahipsizlikten talan edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2009 13:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Van, Özalp ve Saray ilçeleri arasında bulunan ve zamanında tren istasyonu olarak kullanılan, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yollarına (TCDD) ait istasyon binaları talan edildi.

Alınan bilgiye göre, Van'dan başlayarak İran sınırına doğru her yerleşim yeri yakınına yıllar önce kurulan ve yolcu taşımacılığında istasyon olarak kullanılan binalar, kaderlerine terk edildi. Bir dönem faal olan TCDD'ye ait binalar, tren taşımacılığına ilginin azalması ile birlikte kullanım dışına çıktı.

Vatandaşlar, TCDD binalarının fuhuş, içki aleminin yapıldığı yerler olarak kullanıldığını iddia ederken, kapı, pencere ve çatı gibi malzemeleri ise sorumsuz vatandaşlar tarafından adeta talan edildi.

-ŞİKAYET YOK, AMA İNCELEME BAŞLATILDI-

Özalp Kaymakamı Hüseyin Demirbaş, binaların talan edildiği veya kötü amaçla kullanıldığı yönünde TCDD yetkililerinden hiçbir müracaat gelmediğini, buna rağmen aldıkları duyumlar üzerine olaya el koyarak inceleme başlattıklarını söyledi.

TCDD Van Gar Müdürü Bekir Calp ise atıl durumdaki istasyon binalarının işlerine yaramadığını belirterek, ''Binalarla ilgili şu anda herhangi bir planlama yok. O binalar uzun süreden beri atıl durumda. Talan edilmesi konusu doğrudur. Zaman zaman jandarmaya durumu bildiriyoruz, onlar da gerekeni yapıyorlar. İleride o binaları yıkacağız'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber