Devlet Bakanı Yılmaz: GAP Eylem Planı ile bölgeye önemli yatırımlar yapılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2009 19:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADIYAMAN- Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, geçen yıl açıklanan Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Eylem Planı'nın bölgeye çok önemli katkılarının olacağını söyledi.

Bir dizi incelemelerde bulunmak için Adıyaman'a gelen Cevdet Yılmaz, bölgeyi yakından ilgilendiren GAP Projesi ve Kalkınma Ajansı Projesi kapsamında önemli açıklamalarda bulundu.

Adıyaman'ın da bu yatırımlardan ciddi bir şekilde yararlanacağının altını çizen Bakan Yılmaz, milletvekillileri ve kamu müdürleri ile birlikte çalışarak ellerinden gelen tüm yardımları yapacaklarını belirtti.

Kalkınma ajanslarının Türkiye için son derece önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman'ın Kalkınma Ajansı ile ilgili kararnamenin Bakanlar Kurulu'ndan çıktığını ifade etti.

Kalkınma Ajansı Projesi'ni hızlandırmak istediklerini kaydeden Bakan Yılmaz, Kalkınma Ajansı Projesi'nin teşvik sisteminden daha yararlı olacağına dikkat çekti.

Bakan Yılmaz, kalkınma ajanslarını hızlı bir şekilde projeleştirip kamusallaştırdıkları takdirde, hibe çerçevesinde projeler oluşturacaklarını belirterek, bölgesel kalkınma anlamında özellikle kobilerin ve sanayicilerin gelişmesinde önemli katkılarının olacağını dile getirdi.

Adıyaman'ın gelişmede güzel bir ivme kazandığına işaret eden Bakan Yılmaz, bu çerçevede ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber