Polise ?dayak' suçlaması

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Haziran 2009 08:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da bir vatandaş sakallı olduğu için polisten dayak yediğini iddia etti. İzmir'de bir taksi şoförü ?trafik ekibinden dayak yedim' dedi. Hatay'da ise bir mimar iki polis memurundan sopayla dayak yediğini öne sürdüPolisin vatandaşları dövdüğü yönünde dün 3 ayrı ilde 3 ayrı olay için savcılığa şikayette bulunuldu. Adana'da bir vatandaş sakallı olduğu için 3 polis memuru tarafından şakağına silah dayanıp dövüldüğü ve 100 lirasının gasp edildiğini iddia etti. İzmir'de bir taksi şoförü kendisine ceza yazmak isteyen trafik ekibiyle tartışırken dayak yediğini ileri sürdü, Hatay'da bir mimar da polislerin kendisini sopalarla dövdüğünü öne sürdü.

Adana'da 43 yaşındaki Yılmaz Tümenci, sakallı olduğu için 3 polis memuru tarafından şakağına silah dayanıp dövüldüğü ve 100 lirasının gasp edildiği iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Tümenci'nin suç duyurusu üzerine savcılık soruşturma başlattı.

?Kafama silah dayadılar'

Tümenci, şu iddialarda bulundu: ?Evimin yanındaki parkta iki çocuğum oyun oynuyordu. Ben de dinleniyordum. İçinde 3 polis memurunun bulunduğu polis aracı gelip beni yanlarına çağırdı. Evimin burada olduğunu, çocuklarıma göz kulak olduğumu söylediğimde küfür ederek ?evini de sat git buradan' dediler. Beni zorla arabaya bindirerek tenha bir yere götürdüler. Dövüp, kafamı ezerek tabancalarını şakağıma dayadılar. Kabahatli olduğumu söyleyip 100 liramı gasp ettiler.?

?Takviye ekip dövdü'

İzmir'de, taksi şoförü Volkan Gül, yasak olan yerde beklediği için kendisine ceza yazmak isteyen trafik ekibiyle tartışırken, yapılan anons üzerine takviye olarak gelen ekibin kendisini dövdüğünü ileri sürerek suç duyurusunda bulundu. Dayağın izleri olduğunu belirttiği fotoğrafları gösteren Gül, ?Ceza yazmaması için rica edince, önce küfür yedim, ardından da dayak? dedi. İzmir Emniyeti yetkilileri ise iddiaları yalanladı.

?Sopayla saldırdılar'

Hatay'da mimar Berkan Abseyi, büfeden sigara aldığı sırada sözlü tacizde bulunan 2 kişiyle tartışırken olay yerine gelen polisin kendisini dövdüğünü iddia etti. Abseyi, ?Polisler bana ?Hadi oğlum git buradan' dedi. Ben de ?Bana oğlum diyemezsin' dedim. Bunun üzerine hakaret edip, sopalarla saldırdılar? dedi. Abseyi, şikâyetçi olurken polis de, mimar hakkında kendilerine mukavemette bulunduğu iddiasıyla şikâyetçi oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber