Hekimlerden 'tam gün'e tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2009 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Prof. Dr. Ömer Karahan, kamuoyunda "Tam Gün Yasa Tasarısı" olarak bilinen ve kamudaki hekimlerin muayenehane açmasına yasak getiren sistemin, uygulamada birçok eşitsizliğe ve haksızlığa sebep olacağını savundu.

Bazı tabip odalarının oluşturduğu Türkiye Hekim Platformu adına açıklamayı okuyan Prof. Dr. Karahan, tasarıda, hekimlerin temel maaşlarında herhangi bir artış öngörülmediğini söyledi. Çalışanla çalışmayanı ayıran ve çalışana hakkını veren bir performans sisteminin uygulanmasının doğru olduğunu ancak hekimlerin gelirlerinin çok büyük kısmının döner sermayeden alınacak performans gelirine dayalı olmasının doğru olmadığı görüşünü dile getiren Karahan, "Bu sistem uygulamada birçok eşitsizliğe ve haksızlığa sebep olabilmektedir. Aynı hastanede çalışan, aynı branştaki hekimlere yapılan ya da iki farklı hastanede çalışan ve aynı işleri yapan iki hekime yapılan ödeme miktarları arasında büyük farklılıklar olabilmektedir. Hekimlere uygulanacak doğru ücret politikası, aylık gelirin halihazırdakinden daha büyük kısmının temel maaş olarak ödenmesi ve bunun üzerine gerçekten performansa dayalı olan ve üst sınırı da iyi tespit edilmiş performans ücretinin ilave edilmesi şeklinde olmalıdır"dedi.

Yürürlükte olan yasalara göre, hekimlerin emeklilik koşullarının çok kötü olduğunu anlatan Karahan, tasarının, hekimlerin emekliliğine yönelik hiçbir iyileştirme getirmediğini belirtti. Tasarıda tıp fakültesinde görev yapan bir öğretim üyesi ile kıdemsiz bir asistanın yapacağı uygulamanın aynı kefeye konulduğunu savunan Karahan, düzenlemenin, hekimlerin desteği alınmadan başarıya ulaşmayacağını ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber