Eskişehir'de ekmek zammı mahkemeden geri döndü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2009 13:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Eskişehir Şubesi, kentteki ekmek zammının iptali talebi ile açtığı davayı kazandı. TÜKODER, mahkeme kararıyla Ticaret Odası Meclisi'nin aldığı 65 kuruş ekmek zammı karının iptalini sağladı. Buna göre, kentte eski 45 kuruşluk ekmek fiyatı geçerli hale gelirken Ticaret Odası Meclisi'nin zamla ilgili yeni bir karar alması gerekiyor.

TÜKODER Avukatı Saniye Karaduman, Ticaret Odası Meclisi'nin 65 kuruşluk ekmek fiyatı kararına karşı aştıkları mahkemeyi kazandıklarını söyledi. Karaduman, belirlenen ekmek fiyatının fiilen uygulanmadığı, buğday fiyatlarının gerilediği, Türkiye'deki gelir düzeyi ve ekmeğin Türk halkının temel besin maddesi olması göz önüne alındığında zam kararının ortadan kaldırılması gerektiği, salt ticari gerekçelerle zam yapılamayacağını ileri sürerek iptalini istediklerini kaydetti. Karaduman, şöyle devam etti: "Mahkeme tarafından; ETO'nun aldığı 65 Kuruş tavan fiyatın diğer illere göre orantılı olduğu halde halkın büyük tepki çekmesi ve un fiyatlarının fazla artmaması ve spekülatif dalgalanmalar olmadığı göz önüne alınınca konunun yeniden gözden geçirilerek makul bir süre içinde tavan fiyatın makul bir seviyeye çekilmesi konusunda ilgili oda tarafından gözden geçirilmesinin uygun olacağı ve belirlenen ekmek gramı ve fiyatlarının tüketicinin görebileceği bir yere asılmasının teminine karar verildi."

Ekmek fiyatının çok yüksek olduğunu belirten Karaduman, mahkemenin halkı unutmadığını belirterek, "Mahkeme, 'Ticaret Odası'nın son yaptığı ekmek zammı kararı uygulanamaz' şeklinde karar vermiştir. Ticaret Odası yeni bir karar almak zorunda. Bu süreç içinde eski 45 kuruşluk ekmek fiyatı geçerli olacaktır" dedi.

TÜKODER Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp de, mahkemenin son derece yerinde bir karar verdiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber