Revizyonda Köşk'le uzlaşı aranıyor

Haber Giriş : 02 Ocak 2005 03:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, AB Zirvesi'nden sonra konuşulmaya başlanan kabine revizyonuyla ilgili olarak ilginç bir çıkış yaptı. 'Böyle birşey yapılması gerekiyorsa, yapılacaksa, vakti zamanı geldiğinde yapılır' diyen Erdoğan, çalışma arkadaşlarının, kendileri gidecek kadar asil olduklarını söyledi.

Erdoğan, yeni yıla Safranbolu'da girdi. YTL'yi tanıtmak amacıyla gece yarısı konakladığı evden çıkan Başbakan, Ziraat Bankası'nın bankamatiği önünde soruları yanıtladı. Erdoğan, son günlerin tartışma konusu olan kabine revizyonuyla ilgili olarak şunları söyledi:

''Samimi olarak bir şey söyleyeyim, 2 yıl içinde başarılı olan bir kabine var. Basının sürekli kabinenin değişmesini arzu etmesi, bir istikrarın değil, istikrarsızlığın ürünü olacaktır. Böyle birşey yapılması gerekiyorsa, yapılacaksa vakti zamanı geldiğinde zaten yapılır. Tek parti hükümetiyiz, bunu da sıkıntıyla yapmayız. Zaten bu konuda bütün arkadaşlarım kendileri gelerek, ya da 'Ben kendimi başarılı görmüyorum' diyecek asalette, asillikte arkadaşlardır. Bu konuda hiçbir endişemiz yok.'

Revizyonda Köşk'le uzlaşı aranıyor

Kabine revizyonu konusunda renk vermemeye çalışan Başbakan Erdoğan'ın, Bakanlar Kurulu'nda yeni görev vereceği isimler konusunda Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'le uzlaşı arayışına girdiği öne sürüldü. AKP kulislerine yansıyan iddialara göre, Erdoğan MGK toplantısından sonra Sezer'le temasa geçti. Cumhurbaşkanı da, bazı isimlere itiraz etti. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Devlet Bakanlığı'na kaydırılarak, yerine AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin'in yazıldığı ancak Sezer'in bu değişikliğe karşı çıktığı öne sürüldü.

Listede, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun, Başbakan Yardımcılığı'na kaydırıldığı, Başbakan Yardımcılarından Abdüllatif Şener ile Mehmet Ali Şahin'in ise kabinede yer almadığı ileri sürüldü. Erdoğan'ın, Şahin'i, Grup Başkanvekili olarak Meclis'e taşıyacağı, Şener'e de, parti teşkilatını emanet edeceği iddia edildi.

Kulislerde, ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nun, İçişleri Bakanlığı'na kaydırılacağı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu ile Tarım Bakanı Sami Güçlü'nün de değişen isimler arasında bulunduğu konuşuluyor.

Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber