İlksandan ikraz açıklaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Haziran 2009 18:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maaşında haciz ve temlik bulunanların Sandıktan ikraz kullanmalarının mümkün olmadığına dair açıklama yazısı aşağıdadır.

T.C

İLKOKUL ÖĞRETMENLERİ SAĞLIK VE SOSYAL YARDIM SANDIĞI

GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

İkraz Müdürlüğü

Sayı: B.08.2.İYK.0.01.02.02/008866 02/06/2009

Konu: İkraz

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE

Sandığımızdan, ikraz talebinde bulunan üyelerimize İkraz Yönetmeliğinin İkraz Alabilme Şartları " başlıklı 5/c maddesinde "Maaşında haciz ve temlik bulunmamak" şartı getirilmiş olduğundan; maaşında haciz ve temlik bulunanların Sandığımızdan ikraz kullanmaları mümkün olmamaktadır.

Buna rağmen; Sandığımızdan İkraz talebinde bulunan bazı üyelerimizin maaş bordosunun incelenmesi sonucunda, maaşında nafaka ve icra kesintisi olmasına rağmen İkraz İstek Form ve Taahhütnamesinin onay bölümünün daire amirleri tarafından herhangi bir şerh düşülmeden onaylandığı tarafımızca tesbit edilmiştir.

Genel Müdürlüğümüze yanlış bilgi verilerek, işlem yapılmasının sağlanması ceza-i bir sorumluluk teşkil etmektedir.

Konu ile ilgili olarak, İkraz Yönetmeliğinin Cezai Sorumluluk başlıklı 22 nci maddesi " Genel Müdürlüğe yanlış bilgi verildiği ve belgelerde sahtecilik yaptığı tespit edilen ve bu yüzden Genel Müdürlükçe idari ve icra-i takibe uğrayan üyelere ikraz verilmez, ayrıca adli makamlara suç duyurusunda bulunur." şeklindedir.

Bu nedenle; Müdürlüğünüze bağlı İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve İlköğretim Okullarında görevli daire amirlerine duyuru yapılarak başvuru evraklarının onaylanmasında daha titiz davranması gerektiği hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Mustafa ÇAGLAYAN

Genel Müd.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber