Tartıştığı kişiyi öldüren zabıta memuruna 10 yıl hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2009 23:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İzmir'de tartıştığı kişinin başına vurarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde görevli zabıta memuru Hüseyin Demirçivi, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu yargılanan Hüseyin Demirçivi ve avukatları ile tutuksuz sanık Caner Kalender katıldı. Tutuksuz sanık Şerife Kalender ise duruşmaya gelmedi.

Sanıklardan Şerife ve Caner Kalender'in avukatı Mehmet Ali Koç, atılı suç oluşmadığı gerekçesiyle müvekkillerinin beraatını talep etti.

Müvekkili Caner Kalender'in davaya konu olay gerçekleştikten sonra olay yerine gittiğini, annesinin üstü başı çamur içinde, babasını da yarı baygın halde sandalyede oturur vaziyette görünce öfkelendiğini belirten Koç, bu öfkeyle Caner Kalender'in olay yerindeki zabıtalara bazı sözler sarfettiğini, ancak bu sözlerde tehdit kastı bulunmadığını savundu.

Duruşmada son sözü sorulan Caner Kalender de, suçlamayı reddederek beraatını talep etti.

Tutuklu sanık Hüseyin Demirçivi ise olay sırasında Şerife ve Doğan Kalender çiftine herhangi bir müdahalede bulunmadığına, namusu ve çocukları üzerine yemin etti.

Demirçivi, zabıta arkadaşı Bayram Kaya'yı korumasının söz konusu olmadığını da dile getirerek, Kaya'nın iki celsedir çektiği vicdan azabından dolayı duruşmaya gelmediğini kaydetti.

Tutukluluğu nedeniyle ailesinin perişan olduğunu ifade eden Demirçivi, tahliye ve beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, verilen kısa bir aradan sonra sanıklar hakkındaki kararı açıkladı.

Sanık Şerife Kalender'in atılı suç oluşmadığı gerekçesiyle beraatına karar veren mahkeme heyeti, Caner Kalender'in zabıta memurlarını "tehdit ettiği" gerekçesiyle 2 ay 2 gün hapis cezasıyla cezalandırılmasını kararlaştırdı. Caner Kalender hakkındaki ceza, geriye bırakıldı.

Mahkeme heyeti, sanık Hüseyin Demirçivi hakkında da, yaralama kastıyla hareket ederek Doğan Kalender'in ölümüne neden olduğu gerekçesiyle 10 yıl hapis cezası vererek, temyiz yolları açık olmak üzere davayı bitirdi.

İzmir Güzelyalı'da, geçen Kasımda Şerife ve Doğan Kalender çifti, sokakta kağıt toplayan kişiye zabıta ekibinin müdahalesine tepki göstermiş ve zabıta memurlarıyla bu kişiler arasında tartışma yaşanmıştı.

Tartışma sırasında başından darbe alan Doğan Kalender, kaldırıldığı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3 gün sonra yaşamını yitirmişti.

Olayın ardından savcılıkça serbest bırakılan Zabıta Memuru, Kalender'in ölümü üzerine yeniden gözaltına alınmış, ancak mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

Mahkemeye yapılan itiraz üzerine Zabıta Memuru Hüseyin Demirçivi'nin, tutuklanmasına karar verilmişti.

Cumhuriyet Savcısı iddianamesinde, görgü tanıklarının beyanlarından yola çıkarak Hüseyin Demirçivi'nin, "Kasten adam yaralama sonucu bir kişinin ölümüne neden olma" suçundan, Şerife Kalender ve oğlu Caner Kalender'in de "görevi yaptırmama", "tehdit" ve "hakaret" suçlarından cezalandırılması talep etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber