THY 5 yıl aradan sonra 200 teknisyen aldı

Haber Giriş : 02 Ocak 2005 04:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Hava Yolları (THY), 5 yıl aradan sonra ilk kez toplu teknisyen alımı gerçekleştirdi.

Personel eksikliği yüzünden birçok işi geri çevirmek zorunda kalan şirket, 200 yeni teknikerle birlikte bakımlardan elde ettiği yıllık 60 milyon dolarlık geliri, 2005'te 80 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor.

Hava yolları, teknik ünitede iki yeniliğe imza attı. Uzun bir aradan sonra ilk kez toplu teknisyen alımı gerçekleştiren şirket, teknik eleman ihtiyacını da 6 okulun mezunlarından karşıladı. THY, teknik personeli, bugüne kadar sadece Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nden alıyordu. Yönetim Kurulu'nun aldığı karar doğrultusu'nda, Erciyes Sivil Havacılık Yüksekokulu, Bağcılar Abdurrahman Nermin Bilimli Anadolu Teknik Lisesi, Eskişehir Anadolu Teknik Lisesi, Bursa Osmangazi Hürriyet Anadolu Teknik Lisesi ve Kayseri Melikgazi Meslek Lisesi mezunlarının müracaatları da kabul edildi. THY teknikten sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Temel Kotil, 8 bin kişinin müracaat ettiği teknisyen alımlarında sınavı kazanan 200 personelin, 1-3 yıllık teorik ve pratik eğitimin ardından işe başlayacaklarını söyledi. Kotil, bin 800 olan teknik personel sayısını 2 bine çıkardıklarını kaydetti.

THY, geçen yıl, teknik personel eksikliği sebebiyle müşteri uçaklarından gelecek 20 milyon doların üzerindeki işi geri çevirmek zorunda kaldı. Lufthansa, Sun Express, Jet Works, Hamburg International, Onur ve Pegasus Havayolları gibi yerli ve yabancı 40 havayolu şirketine bakım hizmeti veren şirket, yeni anlaşmalarla birlikte 2005'te bu sayıyı 50'ye çıkarmayı hedefliyor. Firma, şu anda Ukrayna, Türk cumhuriyetleri, Rusya ve bazı Avrupa ülkesi havayolları ile hat bakım anlaşması konusunda görüşmelerini sürdürüyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber