Sağlık çalışanlarının verem olduğu haberi basına yansıyınca ek ödemeler kesildi

Haber Giriş : 02 Ocak 2005 04:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Sanatoryum Hastanesinde aynı laboratuvarda çalışan 4 sağlık çalışanı arkadaşımız maalesef vereme (TBC) yakalandılar.Halen tedavileri sürmektedir.

Sağlık-Sen Ankara 1 nolu şubesi olarak bu olayı 07.12.2004 tarihinde basına intikal ettirmiştik. Basında üzerine düşen görevi yerine getirerek (kendilerine teşekkür ederiz) olayı gündeme taşıdı. Sağlık Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ bu konunun gündeme taşınması münasebetiyle Genel Başkanımız Dr. Ahmet Aksuya teşekkür etmiştir.

Bugün öğrendiğimize göre adı geçen hastaneye ödenek çıkmış laboratuvar için çok gerekli olan güvenlik kabinleri gelmiş ve bakteri laboratuvarının iyileştirilmesi yönünde sevindirici gelişmeler olmuştur. Bu olay sendikaların önemini göstermesi açısından kayda değer bir olaydır.

Böyle sevindirici gelişmeler yaşanırken birde ne öğrenelim hastane başhekimi Bahar hanım daha önce laboratuvarda çalışanların ek ödemesini %20 arttıracağım derken en son döner sermaye komisyonu toplantısında "siz beni basına verdiniz ben sizin döner sermayenizi nasıl arttırırım" diye arkadaşlarımızın hak etmeleri gereken ek ödemeyi söz vermesine rağmen vermemiştir. İş bununla kalmamış, konunun laboratuvarda çalışan arkadaşlar tarafından sendikamıza iletilmesi nedeniyle başka hiçbir birimde uygulanmayan işe geliş gidiş saatleri laboratuvarda kontrol edilmeye başlanmıştır. Çalışan bir arkadaşımızın yeri değiştirilmiştir.

Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Başhekim Bahar hanım kendilerine teşekkür edeceği yerde baskı üstüne baskı kurmaya çalışmaktadır. Kaç kere bakanlıktan ödenek istediyse alamadı, bizim sayemizde ödeneğinide almıştır. Böyle baskılarlar bir yere varılmaz. Ki yukarıda bahse konu olan ek ödemeninde fazla bir önemi yoktur.Biz bunu sadece Başhekim Bahar hanım söz verdi diye buraya yazdık. Bizim için önemli olan insan sağlığıdır.

Sanatoryum hastanesinde kendilerinin dediği gibi bir çok sağlık çalışanı ve şirket çalışanı vereme yakalanmıştır. İstatistikler göstermektidirki maalesef verem yayılmaya hızlı bir şekilde devam etmektedir. Sağlık-Sen Ankara 1 nolu şubesi olarak istediğimize hemen hemen ulaştık. Laboratuvar çok yakın bir zamanda tamamen olmasa bile güvenli bir ortama kavuşacak.

Hastane Başhekimi Bahar hanımdan da bir isteğimiz olacak artık eskiden olduğu gibi beni şu duruma düşürdünüzde bende sizi işte böyle yaparım devri kapanmıştır. Artık çalışanların arkalarını dayayacakları bir sendikaları vardır. lütfen birbirimizi üzmeyelim.

Haberi yazan: İsa Kayhan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber