Astsubayları hipnoz altında sorgulayan askeri savcı görevden alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2009 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fişleme, gözaltında işkence ve 'hipnozla ifade' iddialarıyla gündeme gelen Kayseri Garnizon Komutanlığı'nda bu iddiaların soruşturan Hava Kuvvetleri Komutanlığı askeri savcısı Hakim Yüzbaşı Mehmet Çelik görevden alındı. Çelik, Askeri Yargıtay'a Tetkik Hakimi olarak kızak bir göreve atandı.

Kayseri 2. Hava İkmal Komutanlığı'nda, Karargâh Evleri soruşturması kapsamında tutuklanan Albay Cengiz Köylü için para yardımı toplanmasına dair sözlü emri yazılı hale getirdikleri iddiasıyla haklarında dava açılan bazı astsubaylara yönelik soruşturmayı yürüten Hakim Yüzbaşı Mehmet Çelik görevden alındı.

SORUŞTURMAYA İŞÇİ PARTİLİ BİLİRKİŞİ

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılık tarafından başlatılan Karargah Evleri soruşturmasında skandal bir gelişme yaşanmış, soruşturmayı yürüten Askeri Savcı Hava Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok ve Yardımcısı Askeri Savcı Hava Hakim Yüzbaşı Mehmet Çelik'in, bilirkişi olarak İşçi Partisi'nden milletvekili adayı olan Sami Toprak'ı atadığı ortaya çıkmıştı.

Hava Kuvvetleri'ne Çağrıldı

Toprak'ın bilirkişi olarak atanmasının öyküsü ise dikkat çekici. İşçi Partisi'nin istediği doğrultusunda bilirkişi olarak tayin edilen Toprak, Karargah Evleri soruşturmasına konu olan telefon görüşmelerini, üçüncü bir kişi tarafından yapıldığını belgeleyeceğini iddia etmesi üzerine bu göreve atandı.

Astsubay: İfadeyi hipnozla aldılar

Astsubay Ali Balta, gözaltı sürecinde yaşadığı kanun dışı uygulamaları hâkime şöyle anlatmıştı: "Emekli yarbay olduğunu söyleyen sivil giyimli 1.70-1.80 boylarında, göbekli, beyaz saçlı bir şahıs birkaç kez geceleri yanıma gelerek bana hipnoz yöntemi uygulamıştı.

Ben bu işlemin neticesinde 11 Mart 2009 tarihinde bu şekilde ifade vermiş olabilirim. O ifadeyi nasıl verdiğimi hatırlamıyorum. Dolayısıyla içeriğini de kabul etmiyorum."

Balta'ya hipnoz yaptığı iddia edilen kişinin İzmir Hava Teknik Okulu'nda milli güvenlik dersine giren emekli Yarbay Gürol Doğan olduğu ifade edildi. Doğan'ın, 7-12 Mart tarihlerinde Kayseri Hilton Oteli'nde soruşturmayı yürüten askerî savcı Ahmet Zeki Üçok ile komşu odalarda kaldığı ortaya çıkmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber