Hastane kapandı, cihazlar çürümeye terk edildi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Haziran 2009 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DOĞU Anadolu Bölgesi'nde yılda bir milyon kişiye sağlık hizmeti veren 630 yataklı Numune Hastanesi'nin birçok servisi Palandöken semtinde yeni yaptırılan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledilince, ameliyathane ve yoğun bakım ünitesindeki tıbbi cihaz ve malzeme çürümeye terk edildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından 100 milyon lira harcanarak yaptırılan 400 yataklı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin geçen yıl hizmete girmesiyle kent merkezindeki Numune Hastanesi'nin birçok servisi buraya nakledildi ve ana bina boşaltıldı.

Sadece 2006 yılında yaklaşık 8 milyon lira harcanarak yaptırılan ek binada fizik tedavi, psikiyatri ve onkoloji servislerinin hizmet verdiği Numune Hastanesi Başhekimi Dr. Okşan Çalıkoğlu, birçok tıbbi cihaz ve malzemeyi servisler kapandıktan sonra çeşitli hastanelere gönderdiklerini söyledi.

Başhekim Çalıkoğlu, istek gelmesi halinde ellerinde kalan yoğun bakım ünitelerini ve tesisatlarını da gönderebileceklerini belirterek, Hepatit B ve Hepatit C virüsü taşıyan hastalar için kullanılan diyaliz makinesi koltukları ile bazı cihazların hurdaya ayrılacağını kaydetti.

Servislerin taşınmasından sonra cihazları en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını söyleyen Başhekim Çalıkoğlu, ?Kullanılabilir durumda olanları ihtiyaç duyulan hastanelere gönderdik. İşe yaramayan cihaz ve parçalar hurdaya ayrılacak? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber