Kenenin ısırdığı vatandaşla hastabakıcının ilgilendiği iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2009 16:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi acil servisinde KKKA teşhisi konan hastadan kan aldıktan sonra kazara iğnenin eline batması sonucu hastalığa yakalanan veri teknikeri Kübra Yazım'ın vefatı herkesi yasa boğdu.

18 yaşındaki teknikerin hayatını kaybetmesinde büyük ihmaller olduğu ileri sürülürken ilde başka bir skandal iddiasında bulunuldu. Sağlık Bakanlığı'nın olayla ilgili başlattığı soruşturma sürerken, bir ihmal iddiası da Samsun Gazi Devlet Hastanesi'nden geldi. 7 Haziran Pazar günü belinde kaşınma ile uyanan 27 yaşındaki Emre Şahinter, ilk etapta sivilce olduğunu zannettiği yaranın kene olduğunu fark etti. Keneyi kopardıktan sonra baş kısmının belinde kaldığını gören Şahinter, Gazi Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne başvurdu.

Hastanenin acil servisinde kendisiyle ilgilenilmediğini 'Bugün git yarın gel' şeklinde yanıt aldığını ileri süren Emre Şahinter, kendisinin pansuman yapabilen bir hastabakıcıya yönlendirildiğini iddia etti.

Kendisine uygulanan muamelenin skandal olduğunu ileri süren Emre Şahinter, "Pazar günü belimde hafif bir kaşınma ile uyandım. Elimle belimi incelediğimde sivilce olduğunu düşündüm. Bir nesne fark ederek kaşımaya başladım. Nesneyi elime aldığımda ise kene olduğunu fark ettim. Keneyi yanlışlıkla kopardım. Başının bir kısmının içerde kaldığını gördüm. Kopan parçayı da bir jelatine koyarak panik ve endişe içinde Gazi Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne başvurdum." dedi.

Acil serviste kendisiyle ilgilenilmediğini iddia eden Şahinter, "Kene ısırması şikâyeti için geldiğimi belirttim. Beni pansumancı bir hastabakıcıya yönlendirdiler. Jelatin içersisindeki keneyi hastabakıcıya gösterdim. Hastabakıcı jelatin poşeti hiç açıp bakmadan keneyi üzerinde 'tıbbi atık' yazılı çöp kovasına attı. Bana da herhangi bir müdahale de bulunulmadı. Belimde kenenin bir parçasının kalıp kalmadığına bakma gereği duymayan hastabakıcı herhangi bir sterilize işlem yada pansuman yapma ihtiyacı da hissetmeyerek kan tahlili yaptırmamı, bunun için de ertesi gün İntaniye Polikliniği'ne gitmemi söyledi. Acil servise başvurmam sadece kenenin çöp kutusuna atılmasını sağladı." şeklinde konuştu.

Şahinter, hastanenin acil servisinde neden kendisine müdahale edilmediğini sorduğunda doktorlardan 'Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı 3 gün kuluçka dönemi geçirir ve 13 günde rahatsızlık nükseder. Bu süre içerisinde herhangi bir sorun yaşadığınızda hastaneye başvurmanız gerekiyor. Şu an yapabileceğimiz bir şey yok' cevabını aldığını iddia etti.

Ertesi gün söz konusu polikliniğe başvuran kene mağduru, burada L.K adlı doktora yaşadığı olayları anlatarak şikâyetini dile getirdi.

Durumun ciddiyetinin farkında olan doktor L.K, Şahinter'e gerekli tahlil ve tetkikleri uygulayarak onu gözetim altında tuttu. Yapılan testlerde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı bulgularına rastlanmadı.

İHMAL İDDİALARI İNCELENECEK

Bu arada alayla ilgili harekete geçen İl Sağlık Müdürlüğü'nce, servis doktorları hakkında inceleme başlatılacağı öğrenildi.

Olayı değerlendiren Samsun Sağlık İl Müdürü Mustafa Kasapoğlu, "Kene gibi ciddi bir olayda hiçbir sağlık personelinin ihmalde bulunması söz konusu olamaz, olmamalıdır. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı tüm sağlık personeli tarafından oldukça ciddiyet ve titizlikle yaklaşılan bir konu. Bu konuda herhangi bir ihmal yapılması söz konusu olamaz. Eğer böyle bir olay yaşanmış ise konunun gereği de tarafımızdan yapılır. Gazi Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde söz konusu iddiaların muhatabı olan personel hakkında gerekli inceleme ve işlemleri yapacağız." ifadelerini kullandı.

Söz konusu hastane, geçtiğimiz yıl da yolsuzluk iddiaları ile gündeme gelmişti. Başhekim A.İ.'nin sorumlu tutulduğu konu, hastaneyi ziyaret eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a da iletilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber