Düşen helikopterdeki ikinci ceset bulunamadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2009 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EKİPLER İKİNCİ CESEDE ULAŞMAK İÇİN ÇALIŞIYOR

- Milas'ın Geyik Barajı'na düşen yangın söndürme helikopterinde bulunan Milas Orman İşletme Müdürlüğünde görevli ormancı Ali Ekin'in cesedine henüz ulaşılamadığı bildirildi.

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, helikopterin düştüğü bölgeye gelerek yetkililerden bilgi aldı ve Ali Ekin'in yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Vali Altıparmak, olayın ardından ekiplerin süratle bölgeye intikal ettiğini hatırlatarak, "Yapılan çalışmalar sonrasında helikopterin yeri, hızlı bir şekilde tespit edildi ve pilotun cesedi bir süre önce çıkarıldı. İkinci cesedi çıkarmak için çalışmalar sürüyor. Suyun altındaki görüş mesafesi çok kötü. Suyun bulanık olması, çalışmaları kötü etkiliyor. Görüş mesafesi aldığım bilgiye göre 20 santim civarında. İkinci cesedin bulunması için dalgıçlar helikopterin kokpit bölümüne son bir dalış daha yapacaklar. Bu noktada ceset bulunamazsa arama çalışmaları helikopterin çevresinde yoğunlaştırılacak. Çalışmalar 36 dalgıç tarafından yürütülüyor" diye konuştu.

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci ise yaşanan olayların üzüntü verici olduğuna işaret ederek, kazanın oluş nedeni ile ilgili sorulara şu yanıtı verdi:

"Sivil havacılık uzmanları bölgede çalışmalara başladılar. Kazanın kesin nedeni bu ekiplerin yapacağı incelemenin ardından ortaya çıkacak. Kazadan kurtulanların ifadesi önemli. Kaza raporu çıkmadan bir şey söylemek yanlış olur."

Kahveci, aynı model helikopterin geçen yıl da Antalya'da düştüğünün hatırlatılması üzerine, bu konun araştırıldığını söyledi.


DÜŞEN HELİKOPTERE ULAŞILDI

- Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Milas'ın Geyik Barajı'nda düşen yangın söndürme helikopterine sivil savunma ekiplerinin ulaştığını söyledi.

Aydın, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte helikopterin düştüğü noktada arama çalışmalarına yeniden başlandığını belirterek, "Sivil savunma ekipleri helikopterin yerini nokta olarak tespit etti ve helikoptere ulaştı" dedi.

Aydın, helikopterin yerinin belirlenmesinin ardından dalgıçların, kayboldukları bildirilen Türk pilot ve orman muhafaza memuruna ulaşmaya çalıştığını kaydetti.

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci'nin de olay yerine gelerek arama çalışmaları hakkında bilgi alacağı öğrenildi.

Helikoptere ulaşıldı, 2 kişi aranıyor

- Milas'ın Geyik Barajı'na düşen yangın söndürme helikopterinin yerinin tespit edilmesinin ardından bölgeye gelerek çalışmalara başlayan sivil savunma, polis ve sahil güvenlik ekiplerinde görevli 20 dalgıç, kaybolan 2 personeli arama çalışmalarına başladı.

Helikopterin bulunduğu yerin nokta olarak tespit edilmesinin ardından, dalgıçlarca bölgeye çalışmalarda yol göstermesi amacıyla "işaret şamandıraları" yerleştirildi.

Arama çalışmalarına katılan 20 dalgıç, Marmaris'te görev yapan ve düşen helikopterle aynı model olduğu öğrenilen KAMOV-32 tipi helikopterin, kaza yerine yaklaşık 1 kilometre mesafeye inmesinin ardından helikopterde incelemelerde bulundu. Dalgıçlar, helikopterin Rus pilotlarından, "helikopterde kaç kapı bulunduğu, kapıların açılma şekilleri, kaybolduğu bildirilen 2 personelin muhtemelen bulunduğu nokta ile helikopterin diğer teknik özellikleri hakkında bilgi aldı.

Helikopterin bulunduğu noktaya ilk olarak 6 kişilik bir dalgıç ekibi ulaştı. Dalgıçların tespitlerine göre düşen helikopter, pervane kısmı altta kalmak üzere ters dönmüş durumda ve helikopterin içerisi görünmüyor.

Bu arada, dalgıçların 22 metre derinliğe 6'şar kişilik gruplar halinde dalışlar yapacağı ve su içinde 12'şer dakika kalarak öncelikle kayıp personellerin yerini bulmaya çalışacağı bildirildi.

Düşen helikopterde bulunan ve kaybolduğu bildirilen orman muhafaza memuru Ali Ekin'in babası, eşi ve 2 oğlu 22 saattir umutlarını hiç kaybetmeden ekiplerin helikoptere ulaşmasını bekliyor.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber