Güvence hesabı yönetmeliğinde değişiklik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2009 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güvence Hesabı Yönetmeliği kapsamında hesaba yapılması gereken ödemeleri zamanında ve tam olarak yapmayanlar hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde faiz yürütülerek tahsilat yapılacak.

Hazine Müsteşarlığının ?Güvence Hesabı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği? Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, yükümlü sigorta şirketi, ?hesap kapsamında teminat sağlanan zarar veya talepler için zorunlu veya isteğe bağlı olarak sigorta teminatı sağlayan sigorta şirketi? olarak tanımlandı.

Hesaba zorunlu sigortalara ilişkin olarak, sigortalının veya sigortayı yaptırmakla sorumlu olanın tespit edilememesi durumunda kişiye gelen bedensel

zararlar için başvuruda bulunabilecek.

Hesabın giderleri arasında ?Müsteşarlığın gerekli görmesi halinde, bir önceki yıl sonu itibariyle biriken fon tutarının toplam yüzde birini aşmamak kaydı ile Müsteşarlığın belirleyeceği oranda Bilgi Merkezi ve Komisyona yapılacak katkı? yer alacak. Daha önceki yönetmelikte fon tutarının binde 5'i oran olarak belirlenmişti.

Yönetmelik kapsamında hesaba yapılması gereken ödemeleri zamanında ve tam olarak yapmayanlar hakkında da ilgili mevzuat çerçevesinde faiz yürütülerek tahsilat yapılacak.

Hesaptan yapılan ödemeler nedeniyle;?zorunlu sigorta yaptırmayan veya geçerli teminat tutarları üzerinden zorunlu sigortaları yaptırmayan kişilere, sorumlunun sonradan belli olması halinde bu kişilere veya yükümlü sigorta şirketine, zarardan sorumlu kişilere veya yükümlü sigorta şirketine, ilgili maddeye göre yapılan ödemeler çerçevesinde yükümlü sigorta şirketine ve yapılan ödemeler nedeniyle Büroya? ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde rücû edilecek.

Hesaptan yönetmelik uyarınca tahsilat yapan sigorta şirketleri, riziko tarihi itibariyle geçerli sigorta teminat limitleri dahilinde sorumlulardan mükerrer tahsilat yapamayacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber