EPDK ve Maliye, ucuz mazotu mercek altına aldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2009 12:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Türkiye'de kaçakçılığın en fazla yapıldığı akaryakıt sektöründe bazı petrol istasyonlarının alış fiyatlarının bile altında akaryakıt satmasını Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) ve Maliye mercek altına aldı.

Türkiye'nin birçok yerinde petrol istasyonlarında ucuz mazot, oto gaz reklamlarını mercek altına alan EPDK ve Maliye, Mersin'de dolum tesislerinde ve petrol istasyonlarında detaylı denetimlerini sürdürüyor. Denetlemeler sırasında petrol dolum tesislerinde akaryakıt dolumu yapılamıyor. Araç sayısının çok üzerinde petrol istasyonunun bulunduğu Mersin'de her gün mantar gibi petrol istasyonu açılırken, birçok istasyonda dolum tesislerinin çıkış fiyatının bile altında ucuz mazot ya da oto gaz reklamları dikkat çekiyor.

İsminin açıklanmasını istemeyen bazı akaryakıt istasyon sahipleri, bazı istasyonların akaryakıtı petrollere geliş fiyatının altında sattıklarını söylüyor. Bazı istasyonların, mazotun petrol istasyonlarına geliş fiyatı(alış fiyatı) 2,25 TL iken 2,15 TL'ye hatta 2 TL'nin altında mazot sattığını dile getiren petrol istasyonları sahipleri, bu fiyatlara satmanın imkânsız olduğunu dile getiriyor.

Öte yandan, ucuz mazot reklamları yanında kaçakçılığı önlemek için uygulamaya konulan yazar kasaların bazı petrol istasyonlarında fiş kesmeden akaryakıt verebildiği belirtiliyor. Para kazanamadıkları için ucuz mazotu tercih eden kamyoncu esnafının fiş almadan mazotu 2 TL'nin altında aldığı dile getirilirken, bu petrol istasyonlarının daha sonra kamyoncuların istediği kadar fiş kesebildiği ifade ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber